İşsizlik rakamları açıklandı
10.05.2023 - 13:31Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 10 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 508 bin kişi oldu.
- 0
- 0
- 1010
Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 10 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 508 bin kişi oldu.
Rize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için hazırlıklarını sürdürüyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Giresun’da yaptığı konuşmada, köylerde tarımın canlanması için her köye bir ziraat mühendisi tayin etmenin yanı sıra verimi düşmüş yüzyıllık fındık bahçelerinin gençleştirilmesi için çiftçilerle el ele vereceklerini ve fındığa 4 doların altında fiyat verilmeyeceğini söyledi.
Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Tesisi için makine alım ihalesi yapıldı.
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-GÜMÜŞHANE DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak için İl Özel İdaresi destekli yüzde 50 hibeli sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca özgün malzemeler kullanılarak restorasyonu tamamlanan İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta kapılarını açıyor.
Türkiye’de ilk kez Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki tarihi Alaca Han’da kursu açılan "kumaş tablo sanatı" sıra dışı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Tablo üzerine kumaş parçaları monte edilerek yapılan ve yaklaşık 8 ayda tamamlanan tablolar her türlü resme uygulanabiliyor.
Rize'de eğitim gören polis adayları, Türk Kızılay'a kan bağışında bulundu.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ RİZE ŞUBE MD.
Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığınca 2022-2023 yılında üretimini yapılacak buğday, 8213 Sayılı Döner Sermayeli İşletmeler İhale Yönetmeliği'nin 29/c maddesine göre açık teklif usulü ile satılacak.
Ülke genelinde olduğu gibi Rize'de de haziranda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere tecrübe kazandırmak için sınav kurallarına birebir uyulan 'YKS Tam Prova' uygulaması yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren hattı projesi için hızlı adımlar atacaklarını belirterek, bu hat ile Trabzon-Ankara arası seyahat süresinin 4.5 saate düşeceğini vurguladı.
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, Rize Halk Eğitim Merkezi tarafınca, ‘Sanat İyidir’ isimli resim sergisi düzenlendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'de yaptığı ziyarette Çayeli-Hemşin yolu hakkında yakın zamanda projenin başlayacağını vatandaşlara aktardı.
Yeniden Refah Partisi Rize milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Zerdeci, “Seçim çalışmalarında gördüğümüz manzarada Yeniden Refah Parti'mizin Rize’ de 2'nci parti konumuna geldiğini görüyoruz" dedi.
Trabzon'da depremzedelere yardım amacıyla hayır panayırı düzenlendi.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak için 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek sağlayacak.
Samsun'un Havza ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
Geçtiğimiz yıllarda Rize'de kentsel dönüşüme giren Belediye Blokları'nda çalışmalar tamamlanmak üzere.
