Rize'de İçme Suyu Depoları Yenileniyor
10.03.2023 - 15:47Rize Belediyesi şehirde bulunan içme suyu depolarını yenileyip kapasitelerini büyüterek depo girişlerine de elektrik enerjisi üretim türbini yerleştiriyor.
- 0
- 0
- 923
Rize Belediyesi şehirde bulunan içme suyu depolarını yenileyip kapasitelerini büyüterek depo girişlerine de elektrik enerjisi üretim türbini yerleştiriyor.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerden etkilenen çiftçilere bugüne kadar yaklaşık 5 milyar liralık destek sağladıklarını belirterek, "Çiftçilerimizin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.
Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 9,7 olurken Ağustos 2022'den bu yana ilk kez tek haneye indi. Bu dönemde işsiz sayısı da 3 milyon 424 bin kişi olarak belirlendi.
Artvin’de baraj suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde yıkımlar devam ediyor. İlçenin yıkımlar öncesi ve sonraki hali havadan görüntülendi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinin inşaatında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı.
2023 yılının ilk ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 2,2 milyar dolar ihracat, 1,9 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi.
Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarı 128,6 milyon tona ulaştı ve tarihin üretim rekoru kırıldı.
2023 yılı Şubat sonu itibariyle Borsa İstanbul’da kadın yatırımcı sayısı 1 milyon 954 bin 474 oldu. Geçen sene aynı döneme göre kadın yatırımcılar yüzde 34 artış gösterdi.
AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlılıkla adımlar attıklarını belirtti.
Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 391 bin 671 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, sonuçları saat 22.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.
Demir ve demir dışı metaller sektörü, yılın ilk 2 ayında 2 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş ekonomisini de "enkaza" çeviren 6 Şubat depremlerinin ardından, kentin sanayi, ticaret ve tarım sektörlerinin yeniden ayağa kalkabilmesi için devlet destek ve teşviklerine ihtiyaç bulunuyor.
ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, 17-18 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvurular bugünden itibaren yapılacak.
Tarım sektörü, 5 milyar 434 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve seyahat teknolojisi şirketi Amadeus tarafından, yolcu deneyimine göre yapılan anketin sonuçlarına göre, dünyanın en iyi havalimanları arasında yer aldı.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan e-ticarette "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" (e-Seferberlik) kapsamında bugüne kadar satılan ürün sayısı 4 milyon 365 bin 201'e, satılan ürünlerin toplam bedeli ise 369 milyon 859 bin 736 liraya ulaştı.
Türkiye'nin en çok yağış alan ili olup, sel, heyelan ve taşkınlarla gündeme gelen Rize'de, kuraklık kaynaklı yağmurun etkisini kaybettiği özelikle yaz dönemlerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.
Sanayi bünyesindeki 5 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
Uzmanlar, düzensiz yağışlar ve kuraklığın buğday üretimini olumsuz etkileme ihtimaline karşı önlemler alınması, iklim dostu uygulamalara ve tarımda dijitalleşmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2022" çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor.
