Kırklareli'nde orman yangını: Köye yakın bir ev yandı
09.07.2025 - 18:33Kırklareli'nde çıkan orman yangınında köye yakın bir ev alevlere teslim oldu. Yangına hem havdan hem karadan müdahale sürüyor.
- 0
- 0
- 528
Kırklareli'nde çıkan orman yangınında köye yakın bir ev alevlere teslim oldu. Yangına hem havdan hem karadan müdahale sürüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin susuzluk nedeniyle tarım yapılamayan ve yoğun göç veren Korkuteli’nin Beğiş Mahallesi’nde hayata geçirdiği "Beğiş Susuzu Sulama Projesi" ile bölge halkı tarımsal üretime yeniden başladı. Tarlaları suyla buluşan köylüler, kuru tarımdan sebze, meyve ve aromatik bitki üretimine yöneldi.
Ayakkabı ve yan sanayi sektörünün mevcut durumunu ele almak üzere, Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), İzmir'de "Adım Adım Dönüşüm" başlıklı bir değerlendirme toplantısı düzenledi.
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde sağlık hizmetlerine önemli bir katkı yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için yer teslimi ve temel atma töreni gerçekleştirildi.
Isparta'nın Yalvaç ilçesi Bağkonak köyünde çıkan yangında yaklaşık 30 dönüm tarım arazisi zarar gördü.
Samsun'un Bafra ilçesinde su kanallarından taşan su, ekili tarım arazilerinde zarara neden oldu.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2. sürgün yaş çay alım kampanyasının yarın itibari ile başlayacağını duyurdu.
Gölcük'ün tarihi evleriyle meşhur Saraylı Mahallesi'nin simge yapılarından biri olan tescilli binanın restorasyon çalışmaları için 17 Temmuz Perşembe günü ihale düzenlenecek.
Keçiören Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Basınevleri Gün Evi, kadınların sosyalleşme ve keyifli vakit geçirme duraklarından biri oldu.
"Yaz mevsiminde artan sıcaklıklar çocuklarda sıvı kaybı, güneş yanığı ve sıcak çarpması gibi sağlık risklerini beraberinde getirebiliyor. Ancak basit önlemlerle çocuklar yazı sağlıklı geçirebiliyor" diyen Uzm. Dr. Belgin Özbek, yaz aylarında çocuk sağlığını korumak için alınması gereken önlemlere dikkat çekti. "Araçta bırakılan çocuklar dakikalar içinde hayati tehlikeyle karşı karşıya" dedi.
Sakarya’da etkisini artıran sıcak hava dalgası, vatandaşları serin bölgelerde çare aramaya itti. Termometrelerin 40 dereceye dayandığı kentte, bunaltıcı havadan kaçmak isteyen çok sayıda kişi yaylaların yolunu tuttu. En çok tercih edilen adreslerden biri ise bin 725 metre rakımıyla Dikmen Yaylası oldu. Doğal kliması ve eşsiz manzarasıyla hem şehir stresinden hem de kavurucu sıcaktan kaçış noktası oldu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gününde otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz savunma yaptı.
Ordu Valisi Muammer Erol, ildeki olayların aydınlanma oranının yüzde 99.9’a ulaştığını söyledi.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezon hazırlıkları kapsamında sürdürülen çalışmalar ve transferlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. On günlük ilk etap çalışmalarının sona erdiğini belirten Palut, takımın mevcut durumu ve gelecekteki planları hakkında bilgi verdi.
Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait binlerce el yazma kitaba ev sahipliği yapan Sivas Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde güvenlik kamerası, hareket sensörlü alarm sistemleri, parmak izi gibi ileri teknolojilerin yanı sıra kitapların güvenliği için böcek tuzaklarına kadar her şey düşünüldü.
Rize'de, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Okulda Diyabet Programı" çerçevesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde önemli adımlar atıldı. Tip 1 diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullarda diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimleri gerçekleştirildi.
Rize Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı yanında başlattığı Kültür Çarşısı projesi hızla ilerliyor. Tamamlandığında şehrin kültürel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunması beklenen çarşı, çok yönlü bir merkez olacak.
Çaykur Rizespor, Galatasaray'ın golcü oyuncusu Halil Dervişoğlu'nu bir yıllığına kiralık olarak renklerine bağladı.
Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Mağlakamboz Yaylası'ndaki camide çıkan yangın ciddi hasara yol açarken, caminin içinde bulunan Kur'an-ı Kerim'ler zarar görmedi.
