Güzel Sanatlar Lisesinden Müzik Zİyafeti
17.05.2022 - 10:47Rize'de Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bir yıllık emeği, müzik öğretmeni Yasemin Başkan Günal şefliğinde hazırlanan yıl sonu konseri ile taçlandırıldı.
- 0
- 0
- 717
Rize'de Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bir yıllık emeği, müzik öğretmeni Yasemin Başkan Günal şefliğinde hazırlanan yıl sonu konseri ile taçlandırıldı.
Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk tarifeli uçağın inişinin heyecanı yaşandı.
Rize'nin 'nin Fındıklı ilçesinde belediyenin temizlediği, boyadığı ve tablolarla süslediği ‘Sanalt Geçit’ adını vererek müzik yayını gerçekleştirdiği yaya alt geçitte, bazı kişiler tuvaletini yaptı, çöp attı, tablolara zarar verdi. Belediye yetkilileri güvenlik kameralarından tespit ettiği kişilerin yüzlerini kapatarak o anlarına ilişkin fotoğraf karelerini alt geçide astı
Mimar Sinan’ın 1558'de Süleymaniye Camisi'ndeki 'ön yükleme' tekniği kullanılarak deniz dolgusu yapılan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçakların ilk inişi ile yarın açılacak.
Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 5 yeni film vizyona girdi.
Rize’nin heyecanla beklediği Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışına katılmak üzere kente gelen Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Vali Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.
RİZE İLİ ANDON İÇMELERİ YUKARI HAVZASI 1,2 VE 3 NO'LU TERSİP BENDLERİ YAPIMI - ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-TRABZON DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç, bir türlü çözülemeyen sorunlar nedeniyle esnafların kepenk kapatmak durumunda kaldığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için bu yılki yaş çay taban fiyatının 10 lira olması gerektiğini belirtti.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ile Artvin sınırları içerisinde bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırlarında kalan yaylalara, son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kar yağdı.
TÜRKİYE'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda 6 yıldır süren yamaç ıslahı ve restorasyon sırasında gün yüzüne çıkarılan şapeller, keşiş ve öğrenci odaları, çan kulesi, çilehane, misafirhaneler ve mahzenlerden oluşan saklı mekanlar, manastır tarihinde ilk kez tüm alanları ile ziyarete açıldı. Yerli-yabancı ziyaretçilerin ağırlandığı manastırda restorasyon sırasında keşfedilen gizli şapele ise ulaşma çalışmaları sürüyor.
ÇAYELİ ÖĞRETMENEVİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇAYELİ MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ - RİZE İL ÖZEL İDARESİ
ZONGULDAK’ta yaşayan Doğukan Özkara (25), İstanbul’da kömürlükte bulunan atıl haldeki Vosvos’u satın aldı. Doğukan Özkara, tavanı çürüyen, kaportasında hasarlar olan 1970 model Vosvos’un restorasyonu için 120 bin lira harcadı. Aşçılık yapan işitme engelli Doğukan Özkara, çocukluğundan bu yana Vosvos sahibi olmak istediğini, hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
DİYARBAKIR'da 28 yıl önce şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt'ün (22) anısını oğlunun odasında yaşatan anne Hatice Türüt, bu yıl da Anneler Günü'ne buruk girdiğini söyledi. Oğlunun fotoğraflarına bakıp, gözyaşı döken Türüt, "Odasına gelir, dertleşir, konuşur ve çıkarım. Resimlerini ve ödüllerini koyduk. O, hala burada. Eşyalarının olduğu valiz var; hiç açamadım. Yatağının altında saklıyorum" dedi.
DOĞU Karadeniz'de, son 50 yıllık yağış miktarı 1270 milimetre olarak kayıtlara geçti. Bu rakamın Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Yüksek, 'su yönetimi' çağrısı yaptı.
SAMSUN'da Şehit Piyade Er Umut Bulut'un (20) annesi Gülbahar Çayıroğlu (63), Anneler Günü'nde oğlununun kabrini ziyaret ederek, "Ellerinde kır çiçekleriyle her zaman sen gelirdin, bu defa ben geldim oğlum" diyerek gözyaşı döktü.
Türkiye'de dijital oyun ekosistemini güçlendirmek, yeni fikirlerin hayata geçmesini sağlamak için atılan adımlara "Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası" eklendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, çevre dostu sinek olarak bilinen Black Soldier Fly (BSF) larvasından kozmetik hammadde üretti.
Kadın doğum uzmanları, down sendromlu çocuğu olan bazı aileler tarafından, kendilerine yeterli bilgilendirme yapılmadığı gerekçesiyle açılan davalardan yaşadıkları mağduriyete dikkati çekerek, hükümetin bu konuda yasal düzenleme yapmasını bekliyor.
Kovid-19 salgınının ilk altı ayında çocuklarda ve ergenlerde obeziteye yakalananların sayısının hızla arttığı bildirildi.
