Parkinson erken teşhisle kontrol altına alınabilir
18.07.2025 - 16:07Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson'un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneği olduğunu söyledi.
- 0
- 0
- 716
Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson'un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneği olduğunu söyledi.
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve üzeri açık camisiyle ünlü tarihi Kadırga Yaylasında yüzlerce yıldır süren Otçu Şenliği geleneği bu yıl da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024’te meydana gelen toprak kayması sonrası faaliyetlerine ara verilen Çöpler Altın Madeni’nin kapalı kalması, bölge ekonomisini etkiledi.
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde drift attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan sürücüye 55 bin 659 lira ceza uygulandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 91. yıl dönümünde, ayran içtiği Gümüşova ilçesi Selamlar köyünde çeşmeden ayran akıtıldı.
Trabzon'un Hayrat ilçesinde bugün down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara yönelik bir rafting etkinliği düzenlendi.
Kadın ve erkek tüm devlet memurları, çocuklarının doğumundan itibaren ilköğretim çağına başlayana kadar yarım zamanlı çalışma imkanından faydalanabilecek.
Tokat Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında 'Belediye Atık Karakterizasyonu Çalışması' başlattı. 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında hayata geçirilen proje ile belediyeye ait atıkların miktarı ve içeriği bilimsel yöntemlerle tespit edilecek.
Ordu’da kıyıdan 150 metre uzaklıkta ve denizin 7-8 metre derinliğinde patlamış mayın bulundu. Mayının içerisinde patlamamış fünyelerin olabileceği ihtimali nedeniyle Su Altı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekipleri bölgede inceleme yapacak.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Sefa Cambaz ve kardeşleri satın aldıkları 15 ton karpuzu vefat eden dedelerinin hayrına Cuma namazı sonrası ücretsiz dağıttı.
Tokat'ta, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından açılan yaz okullarına farklı ülkelerden katılan öğrenciler, Türkçe öğrenmelerinin yanı sıra yörenin kültürel ve doğal güzelliklerini keşfediyor.
Antik çağdan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon'da, arkeolojik kazı çalışmalarında elde edilen geç Bizans dönemine ait güvercin ve balık figürlü seramik, Trabzon Müzesi'nin koleksiyonunda yerini aldı.
Samsun’da en son 2015 yılında düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nin 35’incisi 10 yıl sonra bugün başladı. Festivale 13 farklı ülkeden 500’e yakın dansçı katıldı.
Gümüşhane'de çiftçi Erdinç Şekerli, kümeste kuluçka sürecinde kendi yumurtalarını çatlatamayan güvercinin altına tavuk yumurtası koydu.
Artvin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı Bayram Sarayoğlu, yönetim kurulu üyeleri Emre Özvar ve Hikmet Başar, Arhavi ve Hopa kaymakamlarını makamlarında ziyaret etti.
ÇAYKUR, bazı bölgelerde yaş çayın düşük fiyatla satılmasına tepki göstererek üreticilere çağrıda bulundu.
Rizeli 4 kişilik grup, 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin hatırasına ithafen Ankara'dan Rize'ye bisiklet turu düzenledi.
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, geçen yıl ile bu yıl arasında turizm açısından büyük bir fark olmadığını Ağustos ayında rakamların artacağını belirtti.
Aydın'ın Efeler ilçesinde yoğun yaya trafiğinin bulunduğu Yağcılariçi Çarşısı'nda bir iş yerinde çıkan yangında sokak dumanla kaplandı.
Edirne'de otluk alanda çıkan yangın, yerleşim alanlarına metreler kala söndürüldü. Onlarca dekar anız ve ağaçlık alanın küle döndüğü yangında vatandaşlar panik yaşadı.
