Rizeli Gençlerden Ağlayan Bebeklere Yapay Zeka Yöntemi
02.07.2025 - 10:08Rize'den Numan Yanıklar ve Yücel Duman isimli iki genç, bebeklerin neden ağladığını yapay zeka destekli bir mobil uygulamayla çözüme kavuşturdu.
- 5
- 2
- 7212
Rize'den Numan Yanıklar ve Yücel Duman isimli iki genç, bebeklerin neden ağladığını yapay zeka destekli bir mobil uygulamayla çözüme kavuşturdu.
Kars'ta akülü aracıyla evinin önünde oynadığı sırada "maganda kurşunu" isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Muhammet Poyraz Erdağ'ın ölümüne neden olan 5 sanık hakim karşısına çıktı.
Şırnak’ta uzman çavuş olarak görev yaparken Gabar Dağı’nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve sol tarafı felç kalan gazi Ebubekir Durmuş (35), 14 yıldır hayat yolunu birlikte yürüdüğü Sümeyra Payveren (30) ile Erzurum’da evlendi.
Bolu Belediyesi, kent genelinde 15 yeni parkın yapımına başladı. Parkların yıl sonuna kadar tamamlanarak kullanıma açılması planlanıyor.
Rize’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi.
Tokat'ta evde geçirdiği kaza sonucu parmakları kopan 3 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle Ankara'daki hastaneye sevk edildi.
Ordu’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan komisyon tarafından fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte çalışmalarına başlandı.
Giresun’da fındık bahçesinde arı soktuktan sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılan çiftçi Orhan Durdu (71) hayatını kaybetti.
Samsun’un Atakum ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, 2 kişi yaralandı.
Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlemesi ile akciğer kanseri, meme kanseri, cilt kanseri gibi 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 immünoterapi ilacı geri ödemeye alındı. Geri ödeme listesindeki kanser ilaçlarının sayısı ise 784’e yükseldi.
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.
Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesince düzenlenen farkındalık etkinliğine katılan görme engellilerden bazıları, ilk defa araç kullanmanın heyecanını yaşadı.
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde yapımı tamamlanan Göletten Basınçlı Sulama Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Afşin Ahmet Kaya, orman yangınlarına ilişkin, "Yangın ilk çıktığı anda 1 litre suyla söndürülürken, 10'uncu dakikada 1000 litre su bile çoğu zaman fayda etmiyor. Uçaktan atılan su sadece yangını geciktirir, esas mücadele yerde yapılır" dedi.
Sinop'un Ayancık ilçesinde bir evin bahçesine giren ayı, güvenlik kamerasına yansıdı.
SÜPER Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, 2025-26 sezonu hazırlıklarına başladı. Antrenmanda oyuncularla buluşan Çaykur Rizespor Kulüp Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, “Rizespor, transferde az hata yapan, genç oyuncu politikasını sürdürmekten kararlı olan bir kulüptür.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) yer bilimciler için 16 ayrı işlemi tek bir uygulamada yaparak heyelan gibi afetlerde erken uyarı yapabilecek, deprem gibi afetlerde ise hasar tespit ve zarar azaltma çalışmalarında kullanılabilecek radar uydu görüntülerini işleyen ‘Sentinel-1’ yazılımı geliştirildi.
Sinop’ta yaşayan Kadir Gümüş (21), 2020 yılından bu yana mücadele ettiği lösemi hastalığına 5 yılda üçüncü kez yakalandı.
Rize'de 2025-2026 eğitim öğretim yılı anaokulu kayıtları bugün itibarıyla başladı.
Ağrı'da dünyaya gelen ve nadir görülen bir doğumsal anomalisi olan 39 haftalık bebek, uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi.
