Babasının izinden giden Giresunlu
12.04.2025 - 13:35Babasının yönlendirmesiyle Giresun tarihine merak duyan Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, 24 yılda biriktirdiği belge ve eşyalarla kentin geçmişini unutturmamak için çaba sarf ediyor.
- 0
- 0
- 1023
Babasının yönlendirmesiyle Giresun tarihine merak duyan Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, 24 yılda biriktirdiği belge ve eşyalarla kentin geçmişini unutturmamak için çaba sarf ediyor.
Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu’nda etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Rize'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş organize ediyor.
Rize’de duyarlı bir esnaf, sokakta kolyesini kaybeden kadının emanetini bularak sahibine ulaştırdı.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2025 yılı yaş çay sezonu öncesi değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve hakkında çeşitli iddialar bulunan Giresunlu Mustafa Nihat Sütlaş ile ilgili tartışmalar Giresun Belediye Meclisi'ne taşındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ailesine yönelik tehdit niteliğinde sözler söylediği iddiasıyla yargılanmaya başlanacak.
Kocaeli'de 2. sınıf öğrencisi İrem Aslan'ın hayatını kaybetmesi üzerine ölüm nedeninin menenjit olabileceği iddiaları veliler arasında endişeye yol açtı. Olay sonrası birçok veli, çocuklarını okula göndermedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, TÜBİTAK Öğrenci Araştırmaları Projeleri kapsamında kabul edilen proje sayısına göre Türkiye'de 11. sırada yer aldıklarını bildirdi.
Trabzon’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, kaya düşmesi nedeniyle yaklaşık 80 konutun güvenliği için toplamda 80 bin metrekarelik yamaca, esnek ve tutucu özelliği bulunan ‘gabion duvar’ sistemi uygulandı. ‘Gabion duvar’ın yanında çelik ağla bariyer kurulup, yaklaşık 2 bin metreküp kaya kırımı da gerçekleştirilen bölge, kaya tehdidinden arındırıldı.
Zonguldak'ta, ruhsatsız maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedinin ormanda yanmış halde bulunmasına ilişkin 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
Bolu’da Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu.
Rize'nin Kaçkar Dağları'nda eylül ayında gerçekleştirilecek olan Ultra Trail Mont-Blanc (UTMB) için başvuru sayısı 1400'e ulaştı.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde, otomobilin yaklaşık 60 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi yaralandı.
Samsun'da kullandığı otomobille yolun karşısına geçen Sezin Sezgin'e (10) çarpıp ölümüne neden olan ve ev hapsi verilen Hülya Ö. (32), ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığa verilen ev hapsi ile elektronik kelepçe kararını kaldırıp, adli kontrol hükümlerinin uygulanması ve 7 Mayıs’ta olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Amasya’da direksiyon başında kalp krizi geçirip, kullandığı otomobille karşı yönden gelen otomobile çarpan Yakup Tepecik (60), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kütüphaneyi kullanan ve ödünç kitap alan öğrencilere geri dönüşüm malzemesinden yapılan ve içerisinde çiçek tohumlarının bulunduğu kitap ayraçları hediye ederek doğaya katkıda bulunuyor.
Trabzon’un Çaykara ilçesinde yalnız yaşadığı evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen imam Fatih Göktaş (28), hayatını kaybetti.
Türkiye'nin en büyük bowling salonu Samsun Bowling Akademi, Gençler Avrupa Bowling Şampiyonası'na hazır.
Doğu Karadeniz'den bu yılın ocak-mart aylarında yapılan fındık ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 419 milyon 625 bin 144 dolara ulaştı.
