Uzmanından 'inatçı öksürük' uyarısı
18.02.2025 - 12:31Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir.
- 0
- 0
- 2365
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir.
Türkiye'de gayrimenkul satışları geçen ay yıllık bazda yüzde 20,2 artarak 238 bin 938'e yükselirken, bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak verisi olarak kayıtlara geçti.
Artvin'de öğretmenler, ördükleri atkıları deprem bölgesindeki kardeş okulun öğrencilerine gönderdi.
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Çaykur Rizespor, konuk ettiği Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu
Adana’da bir kişinin çalıştığı kuyumcudan farklı tarihlerde 3 kilo altın çalması saniye saniye görüntülenirken, şahıs yakalanıp tutuklandı. Hırsızın ifadesinde, "Bir an şeytana uydum, pişmanım" dediği öğrenildi.
Samsun'da 55 ortaokul öğrencisi hafızlık eğitimini tamamlayarak başarı belgesi aldı.
İstanbul Avcılar’da plastik geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.
Dünyada yılda yaklaşık 1 milyon insanın hepatit B ve onun neden olduğu komplikasyonlardan hayatını kaybettiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Özgür Ecemiş, "Enfekte olmuş kişilerin çoğunda herhangi bir belirti olmaz, virüs taşıdıklarının farkında bile değillerdir. Virüs, kan ya da diğer vücut sıvıları yoluyla kişiden kişiye taşınır" dedi.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 gün önce ölen annesi Şerife Çakır (68) için mevlit okunurken kalp krizi geçiren Taşkın Çakır (31), yaşamını yitirdi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, kronik karaciğer hastalığı kaynaklı tekrarlayan mide kanamaları geçiren bir hastaya 'Transjuguler İntrahepatik Portosistemik Şant' (TİPS) işlemi uygulandı.
Ortahısar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Başkan Kaya, “Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşıyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak, bizim asli görevimizdir” dedi.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde Davut Kısa (56), kışın yiyecek bulmakta zorlandıkları için her gün evinin önüne gelen çakalları ekmek, tavuk eti ve kemiklerle besliyor.
Ordu'ya kazandırılacak yeni müzeye ilişkin istişare toplantısı düzenlendi.
Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Dörtyol Köyü'nde bulunan Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda, hayırsever iş insanlarının desteğiyle yapılan spor salonu ve beceri atölyesi açılışı gerçekleştirildi.
Artvin'de Türk Hava Kurumu'nun (THK) kuruluşunun 100. yılı nedeniyle tören düzenlendi.
Samsun'un Canik ilçesinde devrilen üç tekerlekli motosikletin sürücüsü yaralandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın himayelerinde başlatılan 'İŞKUR Gençlik Programı' çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Rize İŞKUR İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Andon bölgesindeki tarihi hanların restore edilerek, turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.
AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, iktidara geldikleri günden bu yana tek hedeflerinin daha güçlü, müreffeh, daha özgürlükçü ve daha demokratik bir Türkiye inşa etmek olduğunu söyledi.
Türkiye'den Ocak 2025'te yapılan çay ihracatından sağlanan gelir 1 milyon 267 bin 973 dolara ulaştı.
