Dünya Türkiye'nin Acısına Ortak Oldu
07.02.2023 - 13:14Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek için telefon ve mesaj geldi.
- 0
- 0
- 841
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek için telefon ve mesaj geldi.
Trabzon'un Of ilçesinde 1,5 yıl önce çay bahçesinde kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif'i (4) tabancayla başlarından vurarak öldüren müezzin Emre Göktaş 3 evladı için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen 2 ayrı şiddetli depremin ardından Karadenizli kadınlar bu sefer çuvalları yardım için yüklendi. Çuvallara doldurdukları yardım malzemelerini sırtlarında yardım toplama alanlarına taşıyan Karadeniz kadını fedakarlığı ile yine duygulandırdı.
Rize'de vatandaşlar deprem bölgeleri için yardımlara devam ediyor.
Türkiye'de Pazartesi günü meydana gelen tarihi depremler, ABD'den İspanya'ya, Yunanistan'dan Almanya'ya, İsveç'ten Fransa'ya çok sayıda ülkede ilk sayfadan veriliyor. 'Ölüme karşı yoğun mücadele', 'Şok depremler sonrası kıyamet' ve 'Türkiye ile Suriye'de yıkım' başlıkları göze çarpıyor.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Ordu'dan Malatya'ya giden ekipler, yıkılan binanın enkazından baba ile kızını kurtardı.
Türk Kızılay tarafından, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen iki ayrı depremde, ilk etapta bölgeye sevk edilen 10 bin kişilik çadırların kurulmaya başlandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kahramanmaraş merkezli depremlerde 8 bini aşkın kişinin enkazdan kurtarıldığını da bildirdi.
Adıyaman’da bir kız çocuğu yaklaşık 29 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, sosyal medyada 90 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi, 4 kişi gözaltına alındı.
Merkez üssü Kahramanmaraş ve çevre illerde etkilenen depremzedeler için Rizeli halk yardımlarını eksik etmiyor.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen 2 ayrı şiddetli depremin ardından Trabzonlu vatandaşlar kan merkezlerine akın etti.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen iki ayrı şiddetli depremin ardından temel ihtiyaç malzemelerini içeren yardım kampanyalarının duyurulmasıyla birlikte Gümüşhaneli vatandaşlar akın akın yardıma koştu.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.
Türk Kızılay, kan bağışının günlere yayılması çağrısı yaptı.
Rize Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine 5 ekskavatör, 6 damperli kamyon, 2 adet çekicili ve vinçli 4x4 kamyonet, 1 otobüs, 5 taşıyıcı kamyon, 1 adet çok amaçlı itfaiye kurtarma aracı, 1 adet temizlik kamyonu, mühendis, itfaiyeci, operatör, bakım, onarım ve teknik personelden oluşan 41 kişilik ekibini yola çıkardı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini açıkladı.
Çaykur Rizespor Kulübü, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.
İhtiyaçları bağış olarak ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar Rize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bürosuna ait aşağıda belirtilen iletişim numaralarına başvurabilir ve belirtilen depo adresine teslim edebilirler.
