Rize Şimal AVM Ekim Sonu Açılacak
12.08.2021 - 18:01Rize'de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi Şimal AVM'nin Ekim ayı sonunda açılması planlanıyor.
- 0
- 1
- 1554
Rize'de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi Şimal AVM'nin Ekim ayı sonunda açılması planlanıyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, tercih yapan öğrencilerin yüzde 98'inin istedikleri bir liseye yerleştirildiğini bildirdi.
Karadeniz'de çay ve fındık hasat sezonu ile birlikte başlayan göçlerle koronavirüs vakaları yeniden artışa geçti.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında, en çok vaka görülen iller arasında 9’uncu sırada yer alan Rize’de ilave Covid-19 servisleri açılmaya başlandı.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayıları 60 ilde en az 2 kat arttı, Tunceli ve Bartın'da artış 4 kattan fazla oldu.
Sağlık Bakanı Koca, tedarikinde aksama yaşanan BioNTech aşılarının dün gece gelmeye başladığını belirterek, "13 milyon doza yakın aşımızı pazartesi gününe kadar teslim alacağız. Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz." ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR'un doğal ve sağlıklı ürünlerine artan ilgi ile birlikte, 'Beyaz iksir' adıyla üretilen ‘beyaz çay’ın stokları da tamamen tükendi.
Doğu Karadeniz'deki 4 ilden ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen ihracat 842 milyon 641 bin dolar oldu.
Türkiye'de son 24 saatte 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi yaşamını yitirdi. Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan toplam aşı miktarı saat 23.15 itibarıyla 73 milyon 839 bin 405'e yükseldi.
LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.
Rize MÜSİAD 14. Olağan Genel Kurulu'nda, kongreye katılan üyelerin tamamının desteğini alan Taner Yelkenci, yeni dönemde başkanlığa seçildi.
KALORİFER YAKITI , MOTORİN (DİĞER) , KALORİFERLİK ODUN SATIN ALINACAKTIR - TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Aşı olmak suretiyle alabileceğiniz risk, aşı olmayıp virüse yakalanmanız durumunda karşı karşıya kalacağınız riskin yanında hiçtir" denilerek, vatandaşlara 'aşı olun' çağrısı yapıldı.
Türkiye genelinde 17-23 Temmuz'da illere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 88,19, Ankara'da 69,13, İzmir'de 33,43 oldu.
Sel bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekiplerin sahadaki çalışmalarını inceledi, yetkilerden bilgi aldı.
En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü aşılanma oranlarına göre Karadeniz Bölgesi'nde bulunan illerden 10 il sarı, 5 il turuncu, 2 il kırmızı, 1 il de mavi kategoride yer alıyor.
Geçtiğimiz günlerde Rize Dernekler Federasyonu'nun (RİDEF) genel kurulunda başkanlığına seçilen Hasan Başça, ikinci toplantısını Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde yaptı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşanan sel felaketinde bir can kaybının olmadığını belirterek “Elbirliği ile inşallah bunun üstesinden geleceğiz” dedi.
Rize’de yıllardır alış veriş mağazası ve restoran sektöründe yöneticilik yapan Yasin Güloğlu, muhteşem bir düğün töreniyle dünya evine girdi.
Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Çaykur ile bir toplu sözleşme sürecinde olduklarını Allah’ın izniyle önümüzdeki 1 ay içinde bu sözleşmenin imzalanacağını söyledi.
