Hamsi İhracatı 2021'in İlk Çeyreğinde 2,9 Milyon Dolar Kazandırdı
15.04.2021 - 16:55Türkiye'den yılın ilk üç ayında 23 ülkeye 2 milyon 852 bin 503 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleştirildi.
- 0
- 1
- 1444
Türkiye'den yılın ilk üç ayında 23 ülkeye 2 milyon 852 bin 503 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleştirildi.
KORONAVİRÜS haritasında 5 haftadır nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Samsun’da, düşüş yaşandı.
Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlama sürelerine uyum için istisnalar haricinde işyerleri hafta içi 07.00-18.00 saatleri arası açık olabilecek.
Türkiye'de denizlerde 5 milimetreden daha küçük plastik parçacıklar olan mikroplastik kirliliği araştırıldı. Karadeniz'de kilometrekarede 1 milyonun üzerinde tespit edilen mikroplastikler aralarında hamsi, palamut, mezgit, barbun ve istavrit gibi 12 balık türünde görüldü.
DÜZCE’de psikolog Eyyüp Can Uğraş, maske takmak istemeyen özel gereksinimli çocukların ailelerinin tehditkar olmaması gerektiğini belirterek, “Özel gereksinimli çocukların bağışıklık sistemi daha zayıf olduğu için virüs kapma olasılıkları daha fazla.
Deva Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı Barış Temizel, çay tarımında gübre fiyatının yüzde 35 arttığı ve yaş çay taban fiyatının buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat 2021'de bir önceki aya göre 0,7 puan artışla yüzde 13,4 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişiye yükseldi.
İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere "Ramazan Tedbirleri" genelgesi gönderildi. Genelgeye göre, kalabalıkların bir araya geldiği etkinlik ve iftar çadırlarına izin verilmeyecek. Fırınlardaki özel sipariş de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak, iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek.
Türkiye'de Kovid-19 vakasının görüldüğü ilk günden bu yana 1 Nisan 2021'de 40 bini ilk kez aşan vaka sayısı, 7 Nisan'da 54 bin 740'a yükselerek yüzde 34 arttı.
Türkiye, yılın ocak-mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte 1 milyon 282 bin 978 kilogram çay ihraç ederek, 5 milyon 124 bin 981 dolar döviz girdisi sağladı.
Coğrafi işaret yolunda çalışmaları süren ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından üzerinde yoğun çalışmalar yürütülerek gen havuzu hazırlanan "Derepazarı mandalinası", tadı ve aroması ile herkesi kendine hayran bıraktığı gibi reçeli de ilgi gördü. Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'nin mandalinasının çayından daha eski olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı 27 Mart-2 Nisan'ı kapsayan 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayısı bir önceki haftaya oranla azalan il bulunmazken, Rize de en çok vaka artışının görüldüğü 5. il oldu.
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, kafe ve restoranların açık olması ve kalabalıkların oluşmasının virüsün bulaşması için güzel ortamlar olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan vaka haritasına göre Rize'de geçen hafta 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 202’den 250'ye çıktı. Rize Valisi Kemal Çeber, “Bundan sonra herkesin polisi biraz kendi vicdanı, ev buluşmalarından kaçınalım” uyarısında bulundu.
DOĞU Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde büyük kentlerden bölgeye gelmesi beklenen 100 binin üzerinde üretici için 10 günlük karantina uygulanacak.
İllerin risk haritasının açıldığı günden bugüne ‘Yüksek risk’ altında olan Rize’de kafe sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafe, restoran ve lokantaların açılması kararını beklemediğini dile getirerek "Hazırlıksız yakalandık" dedi.
Doğu Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde geçen yıl olduğu gibi büyük kentlerden bölgeye 100 binin üzerinde üreticinin gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, hasat sezonu öncesi bölgeye geleceklere karantinaya alınarak, test uygulanmasını öneriyor.
SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre nüfusa oranla Covid-19 vaka sayısında üç haftadır ilk sırada yer alan Samsun'da Vali Zülkif Dağlı, vatandaşları evde kalmaya ve kurallara uymaya davet etti.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, düzenli olarak kaynar, 65 santigrat derecenin üstünde sıcaklıkta içilen çayın yemek borusu kanseri riskini artırdığını belirtti.
SAĞLIK Bakanlığı güncel vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Samsun'da karantinayı ihlal edip, haklarında adli ve idari işlemler yapılan 4 kişiden biri, alışveriş yaparken yakalandı.
