Rizeli Madencilerin Yardımıyla 78 Saat Sonra Bir Vatandaşı Enkaz Altından Çıkardılar
09.02.2023 - 11:08Kahramanmaraş’ta 56 yaşındaki Raife Taşkın, depremden 78 saat sonra arama-kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.
- 0
- 0
- 729
Kahramanmaraş’ta 56 yaşındaki Raife Taşkın, depremden 78 saat sonra arama-kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan proje kapsamında çatılarına güneş panelleri kurulan işletmelerin elektrik maliyeti düştü
Rize Valisi Kemal Çeber ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, Rize Valiliği ile birlikte İl Özel İdaresi ve 3 İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu toplamda 6 proje için protokol imzaladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından korunan alanlara ziyarette 2022 yılında rekor kırıldı.
Rize Valiliği tarafından düzenlenen 'Çay ve İnsan' konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması'na katılan eserlerden oluşan sergi açıldı.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, "Son 50 yılın en sıcak üçüncü kış mevsiminin yaşandığı bu dönemde en büyük endişemiz su kaynaklarındaki azalma." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "TarımCebimde" mobil uygulamasını ilk 1 ayda 100 bini aşkın kullanıcı, mobil cihazlara indirerek kullanmaya başladı.
Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı, sıfır atığın yüzyılı olacak, sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak, 2053 net sıfır emisyon hedeflerimiz doğrultusunda, her alanda koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda büyüyeceğiz." dedi.
Ordu'da işitme ve bedensel engelli Selin Ortatepe, doktorların tavsiyesi üzerine başladığı yüzme sporunda 8 yılda 20 madalya kazandı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, kuraklıkla mücadelede en önemli mekanizma olarak, illerin kendi dinamiklerine ve özel koşullarına uygun kuru ve sulu tarım alanları için "il kuraklık eylem planları" oluşturulacak.
Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kurumu Derneği (TAYDAK) Rize İl Temsilcisi Semra Mamuk, mesleki sorunlarına değinerek, enflasyon karşısında açlıkla sınandıklarını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Özer, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarıyılının başlayacağı 6 Şubat itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirecekleri ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı, 10 milyon liralık yatırımla ihraç ürünü yaş meyve ve sebze analizini yapabilecek hale getirildi.
Türkiye'nin ihracatı, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 12,9 artarak 254 milyar 172 milyon dolara, ithalatı da yüzde 34 yükselişle 363 milyar 711 milyon dolara ulaştı.
Tokat'ın Niksar ilçesindeki bir park yakınlarında temizlik yapan belediye işçilerince 16 yıl önce bulunan Roma dönemine ait mozaikler, koruma altına alındı.
Rize Belediyespor, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında deplasmanda Nesibe Aydın'ı 72-61 mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvanlarını otlatırken okuduğu türkülerle sosyal medyada ilgi odağı haline gelen Sivaslı çoban Tarık Kara'yı makamında ağırladı.
Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve atıl arazilerin üretime kazandırılması amacıyla sağlanacak destekler belirlendi.
Florida Üniversitesinden getirilen bitkilerin adaptasyonu üzerine iki yıl süren AR-GE çalışmalarında başarılı olarak, kış döneminde modern tarımla yüksek rekolteli ve kaliteli çilek üretmeyi başardı.
