Yangınla mücadele ve kkd malzemesi satın alınacaktır
07.10.2022 - 09:41ARTVİN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ YANGINLA MÜCADELE MALZEMELERİ VE KKD MALZEMELERİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-ARTVİN DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
- 0
- 0
- 710
ARTVİN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ YANGINLA MÜCADELE MALZEMELERİ VE KKD MALZEMELERİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-ARTVİN DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARABÜK'te çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerince yapılan müdahale ile söndürüldü. Yangında 3 dekar alan zarar gördü.
BOLU'da, mangal yaparken tartıştığı arkadaşı Güray Uzun'u (38) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ferdi Gül (21), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
TRABZON'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Orman Endüstri Mühendisliği'nde eğitim gören Semanur Akbaş (22), üniversiteye geleceği gün İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Akbaş'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi.
BOLU'nun içme suyunun sağlandığı Gölköy Barajı Gölü'nde balık ölümlerinin yaşanmasının ardından, bölgede düzenlenen ve 110 kişinin katıldığı en büyük sazan balığını tutma yarışması sonlandırıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı Türkiye Ekonomi Modeli'mizin temel amacı, uzun vadede orta gelir tuzağını aşmaktır." dedi.
BOLU'nun içme suyu barajı Gölköy Baraj Göleti'nde, balık ölümleri meydana geldi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı.
TİCARET Bakanı Mehmet Muş, "Geride bıraktığımız eylül ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar olmuştur.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Fırtına Vadisi'ndeki yaşlı şimşir ormanı, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nca (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilirken, kuruyan şimşir ağaçları için 3 yıldır sürdürülen biyolojik mücadelede sonuç alındı. Bölgenin toprak yapısından elde edilen ve laboratuvarda geliştirilip ormana saçılan 'biyolojik kontrol ajanı' adı verilen mantarlar sayesinde, can suyu içeren şimşir ağaçları yeniden filizlenmeye başladı. Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu, "Oluşan filizlerle gövdenin yosunlarının azaldığını, iyileştiğini görüyoruz" dedi.
TRABZON'un Ortahisar ilçesinde sokakta yürürken seken kurşunla yaralanıp, sol gözünü kaybeden mühendis Onur Mert'in (32) bir dizi ameliyat olacağı belirtildi.
KATI YAKIT (KÖMÜR) SATIN ALINACAKTIR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-YUSUFELİ DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TARIM ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, “Türkiye aslında su zengini olan bir ülke değil, su stresi altında olan bir ülke.
KÖYDEN 6 KİLOMETRE UZAKLIKTA ULAŞILDI Tokat'ın Reşadiye ilçesi Kapaklı köyünde, 2 gün önce çıra toplamak için gittiği ormanda kaybolan Bahattin Öztürk, jandarma iz takip köpeği 'Talan'ın da kullanıldığı aramada, 6 kilometre uzaklıktaki tepede bulundu.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yeni dönem meclis adaylarını tanıttı.
TOKAT'ın Reşadiye ilçesinde, 2 gün önce çıra toplamak için gittiği ormanda kaybolan ve köylülerin bulamadığı Bahattin Öztürk (81) için AFAD ve jandarma ekipleri arama çalışması başlattı.
BOLU merkeze bağlı Kındıra köyünde, yaylada hayvancılıkla uğraşan anne ve oğlu zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.
Bu yıl 16. sanat mevsimine giren Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi yeni sezonun açılış konserinde "Virtüözlerin Müziği" programı kapsamında Meksikalı müzisyen Dana Zemtsov ve Fransız piyanist Julien Quentin'i ağırladı.
Dünya genelinde her yıl yaklaşık 60 bin kişi kuduz nedeniyle hayatını kaybederken, Türkiye'de de Sağlık Bakanlığına yılda yaklaşık 250 bin kuduz şüphelisi başvuru yapıyor.
MAÇKA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BİNA ARKASI ŞEV STABİLİTE ANALİZİ VE DUVAR PROJESİNE UYGUN YAPIM İŞİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-MAÇKA DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KATI YAKIT (PELET ) SATIN ALINACAKTIR - ARDANUÇ ORMAN İŞLETME MD. DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
