RTEÜ, Depremden Etkilenen Öğrenci ve Ailelerini Kucaklıyor
18.02.2023 - 10:52Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
- 0
- 0
- 799
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisini gösterdiği kentlerden Malatya'da depremi yaşayan aile, İzmir'deki akrabalarının yanına yerleşti. Korku dolu o anları anlatan depremzedeler, kaybettikleri yakınları için de duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan rezidansın enkazı altında kalan Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu'dan acı haber geldi.
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank deprem bölgesine 40 milyar TL'si nakdi bağış olmak üzere toplamda 72 milyar TL'lik destek sağladı.
Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Pehlivan’ı transfer etti
UEFA Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor-Basel maçı öncesinde tribünlerde açılan deprem koreografisi beğeni topladı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki araştırmacı heyet, deprem bölgesinde devam eden araştırmalara katkı vermek için bölgeye gitti.
Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye’de iç giyim, ev giyim ve çorap sektöründe faaliyet gösteren şirketler ilk günden bu yana bölgeye desteklerini sürdürüyor.
Fenerbahçe Kulübü'nün Kızılay ile gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına, sabah erken saatlerden itibaren yoğun katılım gerçekleşti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çadır kentlerde kalan çocuklar, gönüllü sokak sanatçılarının etkinlikleriyle deprem travmasını atlatmaya çalışıyor.
Adıyaman'da depreme yakalanan Aras ailesi, Kocaeli'deki KYK yurduna yerleşti. Afet bölgesinde geçirdikleri zor anları gözyaşlarıyla anlatan depremzede, "Çöpten ekmek çıkarıp çocuklara yedirdiğimizi hatırlıyorum. Çöpten çıkarılan ekmeği bile paylaştığımız oldu. Dışarısı gerçekten çok soğuktu. Hala sallanıyorum, yatakta bile sallanıyorum" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda gerçekleştirilen kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşılırken, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.
Gaziantep'te hemşire Şeyma Alakuş deprem sırasında kaçmak yerine zamanla yarışarak hasta çocukları kurtarıp dışarı çıkarttı. Şeyma hemşire, “Kaçsaydım kendi vicdanımı kaybetmiş olurdum” dedi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 9,74 değer kazanarak 4.944,31 puana yükseldi.
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, orta saha oyuncusu Ogün Özçiçek'i kiralık olarak kadrosuna kattı.
Dünyaca ünlü rock grubu Queen'in eski gitaristi Brian May ile Orlando Bloom, Natalie Portman ve Penelope Cruz'un arasında bulunduğu isimler depremzedeler için yardım çağrısında bulundu.
Sanatçılar, sosyal medya hesaplarında, seslendirdikleri eserleri paylaşarak, "Tek Yürek" mesajı verdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki lise öğrencileri için 71 ilde, 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduklarını bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Defne ilçesinde yaşadıkları apartmanın enkazından 101 saat sonra babasıyla çıkarılan 8 yaşındaki Tanem Safiye Okur'un tedavisi tamamlandı.
Özel okul dernek ve platformlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğrencileri ikinci dönem burslu okutma kampanyasında, 68 ilden 2 bini aşkın okul, 20 binden fazla öğrenci için ücretsiz kontenjan tahsis etti.
