Rize'de Köy Yolları Ulaşıma Kapandı
08.02.2023 - 12:33Rize'de kar yüksek kesimlerde aralıklarla sürüyor.
- 1
- 0
- 1211
Rize'de kar yüksek kesimlerde aralıklarla sürüyor.
TSK'nin Doğal Afet Kurtarma Taburları Hatay, Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş'a gönderildi, komandolar çalışmalara destek olmak için deprem bölgesine sevk edildi.
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından öğretmen Mesude Akar (24), 49 saat sonra çıkarıldı.
Rize merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan malzemeleri depremzedelere gönderiliyor.
İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlere yönelik çalışmalarda 37 bin 960 personelin görevlendirildiğini bildirdi.
Bakan Özer, "10 ilimizde yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Günlük 372 bin kişiye yemek verebilme kapasitesine ulaştık." ifadesini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) hem depremlerden zarar gören hem de kar ve tipi nedeniyle kapanan yolları trafiğe açmak için yaklaşık 14 bin kişilik personelle 24 saat esasıyla çalışma sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''10 ili genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz. 3 ay süreyle OHAL kararı aldık'' dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından açıklanan yeni bilgilere göre, deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 3 bin 432, yaralanan vatandaşların sayısı 21 bin 103'e yükseldi.
TSK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye personel ve yardım malzemesi nakli için aralarında "uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri sevk ediyor. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Kara Kuvvetlerimizin CH-47 tipi ağır nakliye helikopterleri de deprem bölgesi için Ankara'dan havalandı. Helikopterlerimiz bölgede personel ve malzeme nakli başta olmak üzere verilecek birçok görevi yerine getirecek." ifadelerine yer verildi. Bu arada, arama-kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine ulaştırılmasına yönelik uçuşların aralıksız sürdüğü, Hava Kuvvetlerine ait uçakların Ankara'dan Adana'ya Akut ekiplerinin ulaşımını sağladığı bildirildi. Öte yandan, afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için görevlendirilen 2 Akıncı TİHA'nın uçuşlarının devam ettiği öğrenildi.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, Jandarma Genel Komutanlığından 16 bin 421, Emniyet Genel Müdürlüğünden 6 bin 148, Sahil Güvenlik Komutanlığından ise 391 olmak üzere toplam 22 bin 960 personel arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
Rize'de vatandaşlar deprem bölgeleri için yardımlara devam ediyor.
AFAD Gönüllülük Dairesi Saha Koordinatörü Varlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede görev yapmak için AFAD Gönüllülük Sistemine 110 bin 41 kişinin başvurduğunu ve toplam gönüllü sayısının 719 bin kişiye ulaştığını bildirdi.
Türk Kızılay tarafından, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen iki ayrı depremde, ilk etapta bölgeye sevk edilen 10 bin kişilik çadırların kurulmaya başlandığı bildirildi.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.
Rize Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine 5 ekskavatör, 6 damperli kamyon, 2 adet çekicili ve vinçli 4x4 kamyonet, 1 otobüs, 5 taşıyıcı kamyon, 1 adet çok amaçlı itfaiye kurtarma aracı, 1 adet temizlik kamyonu, mühendis, itfaiyeci, operatör, bakım, onarım ve teknik personelden oluşan 41 kişilik ekibini yola çıkardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli 7,4 depreme ilişkin olarak, “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime iki hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis illerimizde de sadece eğitim öğretime bir hafta ara vereceğiz” dedi.
