Başkan Metin'den Su Kesintileri ile İlgili Açıklama
17.02.2023 - 11:53Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, su kodlarındaki düşüş nedeniyle yüksek kesimlerde su sıkıntısı yaşandığını belirtti.
- 2
- 0
- 1048
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, su kodlarındaki düşüş nedeniyle yüksek kesimlerde su sıkıntısı yaşandığını belirtti.
Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, enkazın 5 metre altından çıkan Ahmet isimli bir depremzede ile arama-kurtarma ekipleri arasındaki diyalog Türkiye gündemine düşmüştü. Enkaz üzerindeki kurtarma ekiplerinin kendisine sürekli seslenmesinin enkaz altında kendisini zorladığını belirten depremzede, o anki stres ve sıkıntıdan kaynaklı bir espri yaşandığını söyledi.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde bir binanın enkazından 14 yaşındaki çocuk, depremin 260. saatinde sağ çıkarıldı.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye’de iç giyim, ev giyim ve çorap sektöründe faaliyet gösteren şirketler ilk günden bu yana bölgeye desteklerini sürdürüyor.
Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ev sahipliğinde İl Afet ve Koordinasyon Kurulu üyeleriyle depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi.
Deprem bölgesine yardım için gerçekleştirilen 'Türkiye Tek Yürek' ortak yayınında Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras'ın bağışı sosyal medyada gündem oldu. Programda bağış toplayan isimlerden ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, komşusu Duras'ın 50 milyar bağış yaptığını söyledi. Duras, yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek yaşananları anlattı.
Arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gittiği Kahramanmaraş'ta kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Beşir Derneği Afet Müdahale ve Lojistik Birim Müdürü Metin Doruklu'nun cenazesi Kocaeli'de toprağa verildi.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde Hatay’da dünya evine giren Elif ile Halil İbrahim Aksoy çifti, İskenderun’da tuttukları evde, evlendikleri gün enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti. Kız kardeşini kaybeden ağabey, 3.5 aylık kızına kardeşinin ismini verdi. Köpekleri kurtardı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çadır kentlerde kalan çocuklar, gönüllü sokak sanatçılarının etkinlikleriyle deprem travmasını atlatmaya çalışıyor.
Adıyaman'da depreme yakalanan Aras ailesi, Kocaeli'deki KYK yurduna yerleşti. Afet bölgesinde geçirdikleri zor anları gözyaşlarıyla anlatan depremzede, "Çöpten ekmek çıkarıp çocuklara yedirdiğimizi hatırlıyorum. Çöpten çıkarılan ekmeği bile paylaştığımız oldu. Dışarısı gerçekten çok soğuktu. Hala sallanıyorum, yatakta bile sallanıyorum" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına büyük bir özveriyle destek olan madencileri ziyaret etti.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda gerçekleştirilen kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşılırken, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.
10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından, afet bölgelerine yardım paketleri gönderilmeye başlandı. Özellikle temel gıda ürünlerinin de gönderildiği bu paketlerin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu gıda güvenliğinin sağlanması. Yüksek Gıda Mühendisi Aslı Muslu Can, “Eğer deprem bölgelerine gönderilen gıdalar fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerden korunmazsa gıda kaynaklı hastalıklar meydana gelebilir" dedi.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Uğur Apartmanı'nın enkazından 2 çocuğuyla depremin 228. saatinde sağ çıkarılan annenin, kendisini kurtaran ekibe "Hangi gündeyiz?" diye sorduğu öğrenildi.
Malatya'da bir araya gelen gönüllü veteriner hekimler, depremden zarar gören, arama kurtarma çalışmalarında yaralanan ya da sokakta aç susuz kalan hayvanların tedavilerini yapıp ihtiyaçlarını karşılıyor.
10 ili etkileyen depremlerden zarar gören kültürel mirasın korunması için üniversitelerin eski eser konusundaki uzmanlarından oluşturulan ekipler çalışıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Hazreti Ukkaşe Türbesi ile çevresinde caminin de olduğu yapılar depreme dayanamayarak yıkıldı.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde Kayseri System Hastanesi'ndeki hemşireler kaçmak yerine kuvözdeki bebekleri kucaklarına alarak masanın altında korumaya çalıştı.
Gaziantep'te hemşire Şeyma Alakuş deprem sırasında kaçmak yerine zamanla yarışarak hasta çocukları kurtarıp dışarı çıkarttı. Şeyma hemşire, “Kaçsaydım kendi vicdanımı kaybetmiş olurdum” dedi.
