Akçaabat Belediyesi'nden çocuklara renkli şenlik
01.06.2025 - 11:35Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Ultra Sümela Maratonu' nefes kesen anlara sahne oldu.
- 0
- 0
- 1470
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Ultra Sümela Maratonu' nefes kesen anlara sahne oldu.
Rize'de, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve tütün kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 'Uluslararası Öğrenciler Ülke Tanıtımı ve Teknik Öğrenci Kulüp Çalışmaları Etkinliği'nde yöresel kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı; el sanatları ürünlerini sergiledi.
Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de gezinti sırasında düştüğü derede akıntıya kapılıp kaybolan Suudi Arabistan uyruklu Faisal Ramzi Alshaikh'un (9), arama çalışmalarının 6’ncı gününde cansız bedenine ulaşıldı.
Türkiye'nin önemli besicilik merkezlerinden Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'dan sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı için Türkiye'nin dört bir yanına 56 bini büyükbaş yaklaşık 80 bin kurbanlık sevk edildi.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde yalnız yaşayan kişi, evinde ölü bulundu.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, modern yaşamın getirdiği çevresel toksinler, obezite, yoğun stres ve elektronik cihazların erkek üreme sağlığını tehdit ettiğini belirtti.
26 Mayıs itibarıyla e-Rapor uygulaması hayata geçti. 80 yaş ve üzeri hastalar ile yatağa bağımlı hastaların raporları, herhangi bir talepte bulunmalarına gerek kalmadan yenilenecek.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti.
Samsun’da bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Ot Yemekleri Festivali’ Çobanlı İskelesi’nde başladı. Festivalde en fazla ilgiyi, ısırgan otundan yapılan dondurma gördü.
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde dereye yuvarlanan otomobilin sürücüsü yaralandı.
Tokat’ta dün gece motosiklet kazası ihbarına giden ekiplerin yaralı halde bulduğu, vücudunda darp izlerine rastlanan Hatice Yalman'ın (35) ölümüne ilişkin 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde turizm merkezi Uzungöl'de gezinti sırasında düştüğü derede akıntıya kapılarak kaybolan Suudi Arabistan uyruklu Faisal Ramzi Alshaikh'u (9) arama çalışmaları 5'inci günde sürüyor.
Rize'de çay hasadı sırasında yamaçtan yuvarlanan kişi yaralandı.
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, yapay zekanın ruh sağlığı üzerindeki etkilerini Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın katılımıyla gerçekleştirdiği özel etkinlikte ele aldı.
Tokat’ta motosiklet kazası ihbarına giden ekipler, Hatice Yalman (35) ile Mustafa Koç’u (36) hastaneye kaldırdı.
SAMSUN Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Ahmet Karagöz, “Gençlerde halı sahalarda ya da spor aktiviteleri sırasında gerçekleşen ani kardiyak ölümlerle ilgili yapılabilecek en önemli şey, tanısı olmuş bir kalp hastalığı varsa kardiyoloji doktorundan yarışmalı spor yapıp yapamayacağıyla ilgili öneri almasıdır. Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir” dedi.
Zonguldak'ta, gece saatlerinde evinin balkonundan düşüp ölen Elif Atalay'ın (36) cansız bedeni sabah saatlerinde komşuları tarafından bulundu. Polis ekipleri genç kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.
Rize'de çay tarımının başlamasıyla birlikte yılan görüntülerinin artması vatandaşlarda endişe yaratırken, Acil Tıp Uzmanı Dr. İsmail Ataş'tan yüreklere su serpen bir açıklama geldi.
Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü, polis ve jandarma işbirliğiyle Kurban Bayramı öncesinde artan hayvan sevkleri nedeniyle yol kontrolleri gerçekleştirildi.
