Rektör Karaman, RTEÜ'nün İmkanlarını Anlattı
06.08.2021 - 12:48Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, tercih dönemindeki öğrencilere, üniversitelerinin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler verdi.
- 0
- 0
- 802
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, tercih dönemindeki öğrencilere, üniversitelerinin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler verdi.
Rize'de çeşitli ziyaretlerde bulunan RİDEVA (Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği) Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i ziyaret ederek kendisi ile yapılan çalışmaları konuştular.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları'nda buzul tırmanışı sırasında kayalık alana düşerek ayağı kırılan Ukrayna uyruklu Maryna Shavkutina (35) ile omzu kırılan Mykola Shynkevych (45) yaralandı.
ARTVİN’in Murgul ilçesindeki sel felaketinde kaybolan Serdar Yiğit’in (44), 6 gün sonra, 10 kilometre uzaklıktaki dere yatağında cansız bedeni bulundu.
Çaykur Rizespor'un genç oyuncusu Mithat Pala, "Hocaya kendimizi göstermek ve oynamak için elimizden geleni yapacağız. Ben burada formayı almak istiyorum. Alacağıma da inanıyorum" dedi.
Hükümet, kamu işçilerine yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı ile brüt 3577-3750 TL arası ücret alanlara 100 lira, brüt 3750-4000 TL arası ücretlilere 60 TL seyyanen zam teklif etti.
Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, seçimli olağan genel kurulda güven tazeledi ve yeniden başkanlığa seçildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde uzaktan çalışmaya geçen iş dünyasında, Türkiye'de normalleşme kararının uygulanmaya başlayacağı 1 Temmuz sonrası da uzaktan ya da hibrit çalışma modelinin (yarı ev, yarı ofisten çalışma sistemi) devam etmesi kararı öne çıkıyor.
Rize'de bu yıl hayata geçmesi hedeflenen 'Çay Çarşısı Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı.
Rusya'dan dil öğrenmek için geldiği Türkiye'ye hayran kalan ve İstanbul'da yaşamaya başlayan Ekaterina Kovalchuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Rusya ve komşu ülkelerden Doğu Karadeniz'e turlar düzenleyerek bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen "Aile Odaklı" sosyal hizmetler kapsamında koruyucu aile hizmetlerinden 8 bin 141 çocuk faydalandı.
Sellerin yoğun olarak yaşandığı Karadeniz Bölgesinde yapılan akarsu ıslahı çalışmaları kapsamında kenarlarına ve zemine yapılan betonlama çalışmaları, yabani hayvanlarının yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor.
İstanbul Kartal merkezli 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rize’de vatandaşların denizin üzerinde görerek müsilaj zannettiği katman ilde paniğe neden oldu. Konuyu inceleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, katmanın dalgadan kaynaklı kabarcık olduğunu belirledi.
Su Elçileri Derneğince çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılması amacıyla oluşturulan mobil tır, Rize'ye ulaştı.
Rize Yeşilay Şube Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hasan Türüt, yeni dönemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile birlikte Rize’de sigara, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığı alanında etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Rize'de, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla 'Rize Takip' sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin raylı sistem ve tren hayali yıllardır bir türlü gerçekleşemezken, Rize’nin Kalkandere ilçesinde yaşayan Ali Rıza Yıldız ve eşi Harbiye Yıldız çifti, 25 yıl önce inşaat halindeki evin malzemesini taşımak için yaptıkları raylı sistemi şimdi ulaşım aracı olarak kullanıyor.
TRABZON'da turizmci Mehmet İnan, yıllar önce vefat eden babaannesi Hatice (87) ile dedesi Mehmet İnan’ın (96), anılarını yaşatmak için balmumu heykellerini yaptırdı.
TRABZON'da maske takmaktan yüzünde izler oluşan, bu sırada çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi haline gelen yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu, Çaykara ilçesinde düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi.
