Rizeli voleybolcu milli takımda şampiyonluk sevinci yaşadı
26.06.2023 - 18:03Rizeli milli voleybolcu Volkan Döne, 2023 CEV Avrupa Altın Ligi'nde şampiyon olan Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer aldı.
- 1
- 0
- 1020
Rizeli milli voleybolcu Volkan Döne, 2023 CEV Avrupa Altın Ligi'nde şampiyon olan Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer aldı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Gelintülü Şelalesi'ni izlemek için cam seyir tesarı oluşturuldu.
Rize’de çok sayıda ilköğretim okulu ve lisenin bulunduğu bölgede sürücü kurslarının direksiyon eğitimi ve ehliyet sınavı yapmalarından dolayı oluşan tehlike nedeniyle mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığınca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 5 Şubat'ta 8. sınıflarda kayıtlı olan öğrenciler için merkezi sınav yerleştirmelerinde her 30 kontenjana 2 ek kontenjan verilecek.
Giresun Doğa Sporları Kulübü üyeleri geçmişe yolculuk yapmak için 'Otçu göçü' kampı düzenledi.
Giresun'un Duroğlu beldesinde ahşap kulübesi toprak altında kalan ve kendisinden haber alınamayan kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Özel sektör çay fabrikaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay yaş çay taban fiyatın altına inmeyince çay üreticileri çaylarını daha çok özel sektör firmalarına verdi.
Rize’nin İyidere ilçesi Kalkandere yolu üzerinde bir inşaat firmasına ait depoda sabah saatlerinde yangın çıktı.
Türk Hava Kurumu (THK), Kurban Bayramı'nda kurban derilerinin zayi olmaması ve ekonomiye kazandırılması için 800 kişilik uzman personeli ile çalışacak. THK Başkanı Ali Yüksel, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği verilerine göre geçen yıl toplanan hayvan derilerinin işlenmiş halinin 5 milyar lira olduğunu, bu yıl işlenmiş haliyle 10 milyar liralık ekonomiye katkı sağlanmasının beklendiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projelere 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağını ifade etti.
Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanların önemli geçim kaynaklarından biri olan ve her yıl milyar dolarlık ihracat geliri sağlanan fındıkta halk arasında ’Drakula’ olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği'nin yapılan çalışmalar sonucu popülasyonunun belli oranda denge altına alınmasına rağmen alandan tamamen çıkarılmasının söz konusu olmadığı belirtildi.
İhracat birim değer endeksi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,7 geriledi.
Düzce Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, "Fındık yağındaki bileşenlerin kalp damar hastalıklarının riskini azaltmak, bazı kanser türlerini önlemek ve bağışıklık sistemini geliştirmek gibi faydaları var." dedi.
Yeni bir araştırma, gelecek 30 yılda dünya çapında diyabet vakalarının artarak diyabetle yaşayanların sayısının iki katına çıkarak 1,3 milyara ulaşacağını gösteriyor.
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,5 yükseldi.
RİZE'nin Çayeli ilçesinde, Büyükdere Deresi üzerindeki 149 metre uzunluğundaki köprünün 30 metrelik beton bloğunun çökmesiyle İncesırt ile Maltepe köylerine ulaşım aksadı. Alternatif güzergahı kullanarak köylerine ulaşımın zor ve zaman aldığından yakınan bölge halkı, köprünün onarılmasını bekliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kurulan Togg, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan ilk akıllı cihazı T10X'i satışa sunarken, diğer faaliyetlerle de Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyor.
Uzmanlar, tatilde şehir dışına gidecek sürücüleri hayati risk taşıyan "yol hipnozu" konusunda uyararak, gece yolculuklarında uykusuz olunmaması, iki saatte bir mola verilmesi, araç içindeki yolcuların seyahat sürecini takip etmesi önerisinde bulundu.
Giresun’da etkili olan yağışlar sonrası Duroğlu beldesinde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor.
Ordu'da iki gün önce meydana gelen sağanağın ardından 65 noktada heyelan oluştu.
