106 saat sonra enkazdan 2 çocuk canlı kurtarıldı
10.02.2023 - 15:22Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 106 saat sonra 2 çocuk enkazdan canlı kurtarıldı.
- 1
- 0
- 525
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 106 saat sonra 2 çocuk enkazdan canlı kurtarıldı.
Bayburtlu çiftçiler ve besiciler deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak adına ahırdaki hayvanlarını bağış yapmak üzere satılığa çıkardılar. Bayburt'ta vatandaşların seferber olduğu destek kampanyasına birçok köyden ve mahalleden besici, büyük ve küçükbaş hayvanlarını bağışlayarak katkıda bulundu.
Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardım göndermeye devam ediyor.
Deprem haberlerinin görüntülerini izleyen çocukların psikolojik anlamda etkilenmemesi için “Sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutmaya çalışın” diyerek ebeveynlere uyarılarda bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Barış Sezgin, afet haberlerine maruz kalan çocuklarda donma refleksine dikkat çekti.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Hatay'da 1,5 yaşındaki Sela bebek ile ailesinden 4 kişi, depremden 96 saat sonra enkaz altından çıkarıldı.
Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fırınında öğretmen ve öğrenciler, depremzedeler için günlük 10 bin küçük somun ekmek üretiyor.
Rize'ye gelen depremzede yaşadığı korku dolu anları anlattı
Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği 24 bin ekmek deprem bölgesine gönderildi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bayburt'a getirilen 57 depremzede aparta yerleştirildi.
Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Apaydın ve Doç Dr. Eren Kömürlü Giresun’un deprem risk durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kültür sanat hayatının dünyaca ünlü isimleri, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sosyal medyada Türkiye'ye taziye mesajları yayınlıyor.
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede kendi ekipleri ve gönüllülerle çalışmalara katıldıklarını, şu ana kadar enkaz altından 78 kişiyi kurtardıklarını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgede görev yapan yabancı kurtarma ekipleri enkaz alanlarında çalışmalarına devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım oluşan Hatay'da arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalan vatandaşların yakınları da umutlu bekleyişini sürdürüyor. Aramalarda termal kameralarda kullanılırken, artık tek ses yükseliyor; "Sesimi duyan var mı?"
AFAD, saat 10.35 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 bin 108 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 bin 910 kişinin yaralandığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Özer, meslek liselerinin Kahramanmaraş merkezli deprem bölgeleri için günlük 700 bin ekmek ürettiğini, 300 bin kumanya hazırladığını ve 500 bin kişilik sıcak yemek sunduğunu bildirdi.
Rize merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyasında çocuklardan yaşlılara kadar herkes depremzedelere yardım etmeye çalışıyor.
Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatıyla Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye 50 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.
Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağdurlarına yardım için çalışma yürütüyor.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 32 saat sonra enkazdan çıkarılan Ömer Borak (24) moralini türkü söyleyerek yükseltti.
