Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son 24 saatte yaşananlar
30.08.2021 - 10:2018 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 77, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 59,02 olarak kayda geçti.
- 0
- 0
- 706
18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 77, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 59,02 olarak kayda geçti.
Rize'de üreten kadınlara destek vermek amacıyla kurulan kadın kooperatifleri bünyesinde üretilen ürünler, sahilde açılan stantlarda satışa sunuldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri 'Çay Kanunu' için hazırladıkları kanun taslağını, Rize'de kamuoyuyla paylaştı.
Türk Kızılay, Batı Karadeniz'de meydana gelen selden etkilenen 670 binden fazla kişiye sıcak yemek ve 82 binden fazla kumanya dağıttı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 1. Su Şurası kapsamında masaya yatırılan su verimliliği konusundaki projelerine hız verirken, bütüncül ve sürdürülebilir kentsel su verimliliği yaklaşımıyla suyu kaynağında korumayı hedefliyor.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun takımdaki eksikliklerin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu.
Süper Lig'in 3'üncü haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'a son dakikalarda yediği penaltı golü ile 3-2 mağlup oldu.
Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatı tamamlandı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesi Zağnos Vadisi'nde iç kale olarak anılan bölgede, arkeolojik kazı çalışmaları imzalanan protokol ile başladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sinop’un Ayancık ilçesinde sel bölgesinde incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, '2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. 5 başlık altında gönderilen genelgede, yeni dönemde okul servislerinde ve okul çevrelerinde alınacak tedbirlerle yürütülecek denetimler ve bilgilendirme/ farkındalık çalışmaları anlatıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Kovid-19 Risk Haritası'nda kırmızı il kalmadığını bildirdi.
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında ölenlerin sayısı 90'a yükseldi, en az 150 kişi yaralandı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2021-2022 sezonu grup kuraları İstanbul'da çekildi. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan kura çekimine 4. torbadan dahil olan Beşiktaş, C Grubu'nda Sporting Lizbon, Borussia Dortmund ve Ajax ile eşleşti.
Zonguldak'ın dünyaca ünlü Devrek bastonu, 250 yıllık geçmişiyle dünyanın dört bir yanından alıcı buluyor.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Elipek, kuraklığın yer altı ve yer üstü su kaynaklarını tehdit ettiğini söyledi.
Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 99. yıl dönümü dolayısıyla "Zafer Yürüyüşü" düzenlendi.
AMASYA Belediyesi, Ankara'da düzenlenen 'Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda 'Sosyal Gençlik Hareketi Projesi' ile 'Genç Dostu Şehir Ödülü almaya hak kazandı.
Türk tarihinin altın sayfalarının yazıldığı ağustos ayında, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Büyük Taarruz'a kadar birçok zafere imza atıldı.
Ağrı Dağı zirvesindeki buzulların erimesiyle ortaya çıkan su, doğal kanallarda toplanıp bölgede zaman zaman heyelana yol açıyor.
