Makat kanamaları kanser riski taşıyabilir
26.11.2024 - 13:01Medicana Ataköy Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karabulut, anal kanser lezyonlarının makattan kan gelmesine sebep olabileceğini bildirdi.
- 0
- 0
- 1565
Medicana Ataköy Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karabulut, anal kanser lezyonlarının makattan kan gelmesine sebep olabileceğini bildirdi.
Her yıl yaklaşık 2 milyon kişiye akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve 1,8 milyon kişinin bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Son 10 yılda akciğer kanseri tedavisinde hedefe yönelik tedaviler ve immünoterapiler, hastaların yaşam süresi ve yaşam kalitesinde olumluyönde değişiklikler sağlıyor” dedi.
ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, başkanlık görevini devraldığında Meksika ve Kanada'dan gelen tüm ürünlere yüzde 25, Çin'den gelen ürünlere ise ilave yüzde 10 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.
İstanbul'da düzenlenen terör örgütü PYD/YPG operasyonu kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı.
San Francisco’da gerçekleştirilen yapay zeka toplantısında hükümet, özel sektör, akademi ve sivil toplumdan teknik uzmanlar, giderek daha güçlü hale gelen yapay zeka sistemlerinin risklerini nasıl yönetebileceklerini tartışmak üzere buluştu.
Samsun'un Ayvacık ilçesinde kar nedeniyle mahsur kalan ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 18 ilde düzenlenen "Gürz-26" operasyonlarında yakalanan 54 şüpheliden 20'sinin tutuklandığını bildirdi.
Trabzon'da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında "Keşanlı Kadınlar Direksiyonda" temasıyla konvoy oluşturuldu.
Giresun, Ordu ve Trabzon'da "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Türkiye olarak düne göre daha güçlü olmak gibi bir iddiamız varsa Türkiye'nin kaderi de AK Parti'nin kaderiyle yan yana gidiyor. Dolayısıyla güçlü olmak durumundayız." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 4. Uluslararası STK Fuarı’na katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasında ortak bir tavrın oluşması, Müslümanların Filistin davasında yekvücut olarak hareket etmesi için yoğun gayret gösteriyoruz.
Sağlık Bakanlığı’nın, ülkemizdeki sezaryen doğum oranlarının yüksekliğine dikkat çekmesi, anne adaylarını "Normal doğum mu, sezaryen mi?" sorusunun cevabını aramaya yöneltti.
Rize Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Terziler ve Konfeksiyoncular Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Karaca, Kasım ayındaki kampanyaların gerçek indirimlerden ziyade tüketicileri yanıltıcı nitelikte olabileceğine dikkat çekti.
İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması, 6. gününde devam ediyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir haftada suç örgütlerine yönelik yapılan "Kuyu" operasyonlarında yakalanan 81 şüpheliden 50'sinin tutuklandığını bildirdi.
Giresun’da emekli öğretmen Mustafa Sarısaray, engelli torununu her gün tekerlik sandalyesi ile okula getirip götürüyor. Sarısaray, gittiği okulda bir tarafta engelli torununun elleri ve ayakları olurken, diğer öğrencilerin ise derslerine yardımcı oluyor.
İçişleri Bakanlığı, Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Geçtiğimiz yıl yerli kestane rekoltesindeki düşüklük ve talebe karşılık verebilmek amacıyla Çin'den ucuz fiyata getirilip pazarlarda satılan Çin kestanesi bu kış pazarlarda yok.
Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya ev sahipliği yapan Belçika, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama emrini uygulayacağını bildirdi.
Terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla yakalanan Kadir Çelik, çıkarıldığı mahkemece ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı.
