ÇKS başvurularında iş birliği protokolü imzalandı
04.09.2025 - 11:02Muğla’nın Menteşe ilçesinde çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.
- 0
- 0
- 551
Muğla’nın Menteşe ilçesinde çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (sas) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, Rize’de dualar ve salavatlarla idrak edildi.
Samsun’da motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Samsun'un Canik ve Çarşamba ilçelerinde düzenlenen operasyonda 14 bin 331 sentetik ecza hap ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı.
Samsun’da daha önce ruhsatsız olduğu için bazı birimleri mühürlenen TÜVTÜRK Samsun Merkez Tesisleri ve Araç Muayene İstasyonu’nda muhtemel heyelana karşı önlem çalışmaları başlatıldı.
Aydın’ın Söke ilçesinde makilik ve bozuk ormanlık alanda çıkan yangın, kısa sürede geniş alana yayılırken, alevlere kara müdahalesinin yanı sıra 15 hava aracı havadan müdahale ediliyor.
Sakarya’nın Karasu ilçesinde bahçesinden topladığı fındıkları taşıyan sürücü, traktörün devrilmesi neticesinde hayatını kaybetti.
Tarım arazilerinin korunması ve daha verimli kullanılması amacıyla düzenlenen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı yönetiminde gerçekleştirildi. Kurul üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı ve planlı yönetimi ele alındı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın altyapısını bitirdiklerini belirterek, "Altyapı, bu işin yarısı demektir.
Karabük'ün Eflani ilçesinde pazar günü başlayan ve Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Güzelce köyüne ulaşan yangın ile Araç ilçesine bağlı Akgeçit köyü Karasu Mahallesi'nde dün çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Samsun'un Canik ve Çarşamba ilçelerinde düzenlenen operasyonda 14 bin 331 sentetik ecza hap ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı.
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, il genelindeki eğitim kurumlarında yapılan bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.
Türkiye Kano Federasyonu yıllık faaliyet programında yer alan Rafting Avrupa Kupası Şampiyonası Rize’de başladı.
Üreticilerin üçüncü sürgünde ÇAYKUR kotalarını tamamen doldurması gerektiğini belirten Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, bazı özel sektör firmalarının üçüncü sürgünde çay almayacağı veya fabrikalarını kapatacağı söylentisinin olduğunu ifade etti.
Aydın’ın Efeler ilçesinde bir apartmanın dördüncü katında klima motorundan çıkan yangın, ev sahibinin dikkati sayesinde büyümeden söndürüldü.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in görevden alınıp, yerine kayyum atanmasına tepki göstererek, "Hiç kimse ve güç CHP’ye kayyum atayamaz. Bu bir darbedir." dedi.
Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı heyeti ile ILO Türkiye temsilcileri, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmaları görüştü.
Türkiye balıkçılığının yüzde 60-70’ini oluşturan hamsi, ihracatta önemli döviz girdisi sağlarken yeni av sezonunda hamsi kotası 400 bin ton olarak belirlendi.
