Yalnızlık beslenme alışkanlığınızı değiştirmesin
13.02.2025 - 10:35Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı.
- 0
- 0
- 2596
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı.
Ordu’da Hasan Seydi (74) ve Aysel Seydi (70) çifti, kurdukları serada ürettikleri marulları, el arabasının üzerinde yol kenarında bırakarak satıyor. Ürünlerinin başında beklemeyen çiftin müşterileri ise parasını kutuya bırakarak, marullarını satın alıyor.
Vatandaşların zincir market şubelerindeki 50 bine yakın ürünün fiyatını görerek karşılaştırma yapabildikleri "marketfiyati.org.tr" adlı internet sitesine ilgi yoğun oldu. Siteye 24 saatte 490 bin tekil ziyaret ve 2 milyon 141 bin arama yapıldı.
Sakarya’nın Karasu ilçesinde sibirya kurdunun karda traktör kullandığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, "Türkiye'de bilinen yaklaşık 500 diri fay hattı var. Bu 500 diri fayın yaklaşık 170'i çalışılmış durumda" dedi.
Samsun Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Kamu Yararına Ücretsiz Çalıştırma’ protokolü ve ‘Emeğimiz Eğitim İçin’ projesi kapsamında, 82 hükümlü 6 aylık süreçte önemli kamu hizmetlerinde bulundu.
Kalp sağlığını geliştirmek için haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapılması gerektiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emrah Ermiş, "Bilimsel araştırmalar sporun kalp sağlığına çoğunlukla olumlu etkilediğini göstermektedir.
Kar yağışının günden güne etkisini artırmasıyla kombilerin derecesi yükseltiliyor. Doğal gaz kullanımında verimi artıracak öneriler ise aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Samsun'un Ladik ilçesinde kayak festivali düzenlendi.
Trabzondaki bir evden 75 bin lira değerinde hırsızlık yapan G.Y. (29) adlı kadın, Samsun’da yakalandı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ve asrın depreminin konuşulduğu geniş kapsamlı panelde “Dirençli şehirler oluşturmada, vatandaşlarımızın kendi yaşam güvenliğini teminat altına alabilmeleri için yapıları daha güvenilir hale getirmek önemli bir görev ve sorumluluğumuzdur. Trabzon'da şehrin tamamını içine alacak şekilde yapı stoku envanterinin çalışmasını müşterek bir şekilde başlatıyoruz” dedi.
Ordu’da böbrek yetmezliği hastası Azra Elif Yeşil (8), annesi Tuğçe Yeşil’den (35) nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.
Bolu’da, gittiği zincir markette kasiyeri tehdit edip kasadaki paraları gasbeden İ.D. (20) tutuksuz yargılandığı davada, bıçağı kanlı gibi görünmesi için önceden kırmızı pastel boya ile boyadığını söyledi.
Ardeşen Belediyesi, çöp konteynerlerine atılmaması gereken malzemeler konusunda vatandaşları uyardı.
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasındaki Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının biletleri satışa çıktı.
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir galerici, husumetlisi olduğu şahıs tarafından silahla vurularak yaralandı.
Adıyaman'ın Besni ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı kış lastiği bulundurmayan ticari ve ağır vasıtalı araçların geçişlerine izin verilmiyor.
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde zorlu kış şartlarına rağmen keçilerini karlı yaylalarda güden Serhan Çakmak, doğayla iç içe olmanın ve zorluklara direnmenin gücünü bir kez daha gösteriyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kamuda çalışan engelli sayısını 70 bin 878’e çıkardıklarını belirterek, "Birazdan da bin 830 engelli kardeşimizin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmesini gerçekleştireceğiz" dedi.
Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerini birbirine bağlayan tarihi Kurt Köprü'nün karla buluşması dronla kaydedildi.
