"Kış Tatbikatı-2023" Kars'a devam ediyor
31.01.2023 - 15:27Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" Kars'ta devam ediyor.
- 1
- 0
- 851
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" Kars'ta devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022 yılının 46,3 milyar dolar turizm geliriyle tamamlandığını belirterek, "Bütün bu rakamlara baktığınızda, hem toplam gelir hem kişi başı gecelik gelirde Cumhuriyet tarihi rekorlarını Türkiye kırmış oldu" dedi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Özay Gönlüm türkülerine sesiyle eşlik ettiği buluşmaya katılan kadınlara, “Bizimle mücadeleye girecek olan 2 defa düşünmesi lazım. Kadının gücünün ve fendinin galip gelemeyeceği mücadele yoktur” diyerek seslendi.
Türkiye'nin turizm geliri, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 53,4 artarak 46 milyar 284 milyon 907 bin dolara yükselirken ülkeden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 51 milyon 369 bin 26 kişi oldu.
Türkiye'nin ihracatı, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 12,9 artarak 254 milyar 172 milyon dolara, ithalatı da yüzde 34 yükselişle 363 milyar 711 milyon dolara ulaştı.
Karadeniz gazının keşfinin anlatıldığı 'Keşfin Ateşi' belgeselinin lansmanı'nda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Yüzyılı'nın en büyük eseri, en büyük tablosu Filyos'ta her gün yeni bir fırça darbesiyle daha da belirginleşmeye başlıyor. Bu esere paha biçmek elbette mümkün değil; çünkü ardında milyonların kararlılığı, inancı ve umutları var" dedi.
Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği’nin dördüncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Yatçılık Sektörü (International Yatching Sector) bu yıl 17-18-19 Şubat’ta Marmaris’te gerçekleştirilecek.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 62 liradan işlem gördüğünü söyledi. .
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü Aralık 2022 itibarıyla 2021 sonuna kıyasla yüzde 55,7 artarak 14 trilyon 344,4 milyar liraya yükseldi.
Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Rize seferini yapan TK25409 sefer sayılı yolcu uçağına inişi sırasında yıldırım isabet etti. O anları uçaktaki yolcular cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.
Türkiye, ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'nda işe alım iklimine dair olumlu beklentiler açısından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde birinci, dünyada beşinci sırada yer aldı.
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, "Geçtiğimiz yıl makarna sanayicilerimiz 1 milyon 341 bin 996 ton makarna dış satımı yaptı, ülkemize 967 milyon 68 bin dolar döviz girdisi sağladı." dedi.
Geçen yıl Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan 566 bin 280 otomobilin yüzde 70,1'i benzinli, yüzde 18'i dizel, yüzde 8,5'i hibrit, yüzde 2'si LPG'li ve yüzde 1,4'ü elektrikli olarak kayıtlara geçti.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvanlarını otlatırken okuduğu türkülerle sosyal medyada ilgi odağı haline gelen Sivaslı çoban Tarık Kara'yı makamında ağırladı.
Bakan Kurum, Altındağ ilçesindeki Siteler semtinde bulunan mobilyacı esnafını ziyaret etti. Bakan Kurum'a ziyaretinde, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Fatih Şahin, Lütfiye Selva Çam, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan eşlik etti. Esnafla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Bakan Kurum, "Ankara'mız nasıl Türkiye'nin başkentiyse, Siteler de mobilyanın başkenti. Buradaki esnafımızın talepleri doğrultusunda, Siteler'in mobilyanın başkenti hüviyetini daha da güçlendirerek, devam ettireceğiz" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Erişilebilir Mabetler’ projesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Şehirlerde İnanç Turizminin Desteklenmesi Fikir ve Proje Yarışması’nda en iyi proje fikri ödülüne layık görüldü.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) yapılan açıklamada, Türkiye'de 18 yaş ve altı çocukların veli, vasi onayı ya da izni gerekmeden doğrudan KDK'nin çocuk internet sitesi üzerinden kuruma başvuruda bulunabildikleri anımsatıldı.
İletişim Başkanlığınca Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı dolayısıyla geçmişten geleceğe Türkiye'nin atılımlarının dijital ortamda anlatıldığı "Asra 1 Kala" projesi kapsamında Dijital Deneyim Alanı, Üsküdar'da ziyarete açıldı.
