TSK Personeline İlişkin Kanun Teklifi Yasalaştı
19.02.2021 - 13:31Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
- 0
- 0
- 853
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Türkiye'de son yağışlarının ardından bazı yerlerde kar kalınlığının insan boyunu aştığı, bazı yerlerde de 1 metrenin üzerine çıktığı belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de 2003 yılında açılışını yaptığı hastanede kucağına aldığı yeni doğan Selen Gülel, 18 yıl sonra Erdoğan'ın karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık 2020 dönemine ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerini açıkladı.
Türkiye'den geçen ay 75 ülkeye 823 milyon 851 bin dolarlık binek otomobil satıldı.
SAĞLIK Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz için bölgesel kısıtlama tedbirleri uygulanması istendi.
Artvin’in Ardanuç ilçesinde bir grup genç ellerine kazma kürek, sırtlarına kum çimento çuvalı alarak ilçenin en yüksek tepeye çıkıp, şehitler için Türk bayrağı diktiler.
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye sınır dışı edilmeye çalışılan bir grup düzensiz göçmenin donmak üzereyken kurtarıldığını bildirdi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Ateş, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) göz damarlarını tıkayıp ani görme kayıplarına neden olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Taner Alakuş, minyatür sanatına nasıl başladığını ve minyatür sanatının bugünkü durumunu anlattı.
Türkiye'de kaliteli çay tarımının yapılması için çalışan Çaykur bünyesinde görevli Çay Eksperleri, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile bir araya geldi.
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5'te yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlendi.
Beyoğlu Belediyesi kültür sanat programları kapsamında düzenlenen ‘Müzik ve Söyleşi’ etkinliği, Japonya’nın yöresel müzikleri ile Türk müziğine özgü parçaları aynı sahnede buluşturdu.
Türkiye genelinde ocak ayında 70 bin 587 konut satışı gerçekleştirildi. Ocakta satılan konut sayısı 2020'nin Aralık ayına göre yüzde 33,4, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 37,9 azaldı.
Rize'de çay tarımı işinden kazandığı parayla bir minibüs alan 23 yaşındaki Cevdet Kasımoğlu ve Ankara'da yaşayan arkadaşı 25 yaşındaki Niyazi Solak, doğa tutkusu ve yeni yerleri keşfetme arzusu ile karavana dönüştürdükleri minibüsle Türkiye'yi dolaşıyor.
Özbekistan'ın Milliy TV kanalında ilk bölümü yayımlanan ve Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celaleddin Harzemşah'ın hayatını anlatan Türk-Özbek ortak yapımı diziye Özbek izleyiciler büyük ilgi gösterdi.
23 Ocak'ta Gine Körfezi'nde MV MOZART isimli gemiden kaçırılan, aralarında 3 Rizeli denizcinin de yer aldığı 15 mürettebatın tamamı bugün itibarıyla serbest bırakıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve tüm dünya ile paylaştıkları Milli Uzay Programı ile Türkiye’nin uzay yarışında iddialı hedefler ortaya koyduğunu belirterek "Ama maalesef bir kesim var ki, ülkelerinde yaşanan her iyi, hayırlı, olumlu gelişme onlar üzerinde adeta bir kabus gibi çöküyor, rahatsız oluyorlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Uzay Programı"ndaki hedefler kapsamında bir Türk vatandaşının uzaya gideceğini açıklamasının ardından, bilimsel çalışmalar yapacak "uzay yolcusu"nun hangi kriterleri taşıyacağı da merak konusu oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca bin hektarlık alanda projelendirilen, tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda pistlerin beton ve asfalt kaplamasına geçiliyor.
