Ardeşen'de sportif faaliyetler tek bir çatı altında toplanacak
30.04.2025 - 18:02Rize'nin Ardeşen ilçesinde sportif faaliyetleri tek çatı altında toplamak ve geliştirmek amacıyla geniş katılımlı 'spor çalıştayı' düzenlendi.
- 0
- 0
- 3028
Rize'nin Ardeşen ilçesinde sportif faaliyetleri tek çatı altında toplamak ve geliştirmek amacıyla geniş katılımlı 'spor çalıştayı' düzenlendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, imzalanan protokolle, 20 firmanın, Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanan evlenecek gençlere yüzde 5'ten yüzde 35'e varan oranlarda özel indirimler sunacağını bildirdi.
Trabzon'da bir ay önce hizmete alınan Human Papilloma Virus (HPV) Bölge Laboratuvarında bir ayda 6 bin kişiye rahim ağzı kanseri (serviks) taraması olan HPV-DNA testi yapıldı, 211 kişi HPV pozitifliği saptanarak teşhis merkezlerine gönderildi.
Rize ve Doğu Karadeniz halkının temel geçim kaynağı olan çay tarımı, her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticinin alın teriyle ayakta durmaktadır.
Trendyol Süper Ligin 34. haftasında 3 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Çaykur Didi Stadyumunda oynanacak Çaykur Rizespor – Gaziantep FK maçının biletleri satışa çıktı.
TÜRKİYE’nin ilk milli savaş uçağı ‘KAAN’ projesi için Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışta bulunan İsmet Bilgin (81), “Her Türk vatandaşının bu yardımlara gayret etmesi lazım. Ordumuzun güçlü olması vatanın tapusudur” dedi.
BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Cüneyt Kahraman, Bolu’nun göçmen kuşların göç rotası üzerinde olduğuna belirterek, “Yaklaşık 300 kuş türünün Bolu’da durduğunu ve göçüne devam ettiğini, yumurtladığını görüyoruz.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, TIR'ın dorsesinde 7 Afganistan ve 3 Pakistan uyruklu olmak üzere 10 kaçak göçmen yakalandı. TIR'ın sürücüsü Y.Ü. ve yanındaki İ.G. gözaltına alındı.
Prof. Dr. Ali Ateş, Bolu'da yaşanılabilecek deprem riskine karşı uyarılarda bulundu. Ateş, 250-300 yıllık sürede Bolu'da deprem beklenmediğini işaret ederken, yeni deprem yönetmeliğini karşılamayan binaların ise 5.2'lik bir depremde yıkılabileceğini ifade etti.
Türkiye ile İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı.
Erzincan’da faaliyet gösteren Nazir Kuyumculuk, 45. kuruluş yıldönümü nedeniyle maliyetine satış uygulaması başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" ve "rüşvet" soruşturması çerçevesinde düzenlenen 2. dalga operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 48 şüpheliden 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, 30 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Türkiye Diyanet Vakfı, Çorum'da kurban bağışlayacak vatandaşlar için stant açtı.
Tokat'ın Turhal ilçesinde, Yeşilırmak'taki toplu balık ölümlerinin ardından, ördek ve kaz ölümleri görülmeye başlandı. Ekipler sudan numune aldı.
Çorum’da kontrolden çıkan okul servisi bir apartmanın giriş katındaki dairenin balkonuna çarptı. Kazada 2 lise öğrencisi yaralandı.
Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliği için asansörlerin güvenli kullanımının büyük önem taşıdığını belirterek, asansörlerde bulunan renkli güvenlik etiketlerine dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Ordu ’da 69 yıldır bakkal dükkanı işleten Kamil Verdi (92), bakkal kültürünün yok olduğunu belirterek, “Şimdi her yerde market var. Herkes cep telefonuyla internetten sipariş veriyor. Kimsenin bize ihtiyacı kalmadı” dedi.
İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli Prof. Dr. Afşin Ahmet Kaya, Canik ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği heyelana ilişkin, “Bu yıl bölgede yoğun kar yağdı sonrasında eriyen kar suları ve sürekli devam eden yağışlar, heyelan riskini artırdı.
Amasya’da jandarma operasyonunda, 'Kasten öldürme' suçundan aranan hükümlü A.B, (73) yakalanıp, tutuklandı.
