Malzemeli taş duvar yaptırılacaktır
07.12.2022 - 10:07HOPA BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
- 0
- 0
- 610
HOPA BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
MAÇKA BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI/FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
SUBÜ doktora öğrencileri, TÜBİTAK projesi kapsamında bir firmanın desteğiyle forklift trafiğini azaltmak, iş kazalarını ve personelin ağır yük nedeniyle yaşayabilecekleri sağlık sorunlarını engellemek amacıyla otonom taşıma araçları tasarladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Şırnak'ta yapılan petrol keşfine ilişkin "Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var." dedi.
Mersin'de belediye çalışanının damar tıkanıklığına bağlı ani görme kaybı yaşadığı gözünde, hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşme sağlandı.
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Kliniğinde, İngiliz ve Amerikalı ürololoji doktorlarına Da Vinci robotik cerrahi, protez cerrahisi, holep, ESWL taş kırma tedavisi, prostat ve üretra darlığı konularında eğitim verildi.
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığına 40 sözleşmeli personel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına 30 müfettiş yardımcısı, Gazi Üniversitesine ise 20 sözleşmeli personel alınacak.
KARABÜK’te, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 42 maden şehidi anısına fidan dikildi.
RİZE'de Deremezra, Handüzü, Çifteköprü ve Ovit yaylaları için altyapı, ulaşım, yapılaşma ve turizm tesislerini kapsayan, en fazla 2'şer katlı sınırlı sayıda yapıların inşa edilmesini öngören turizm master planı hazırlandı. Vali Kemal Çeber, "Yatırımcılara hem doğayı korumak hem de güzellikleri kullanmak anlamında 'Bizim anayasamız bu planlar' diyeceğiz" dedi.
BARTIN’ın Amasra ilçesindeki maden faciasının ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, müessese müdürü ataması yapıldı.
GÜMÜŞHANE'de, kontrolünden çıkıp ters dönen traktörün altında kalan İsmail Meral (40), hayatını kaybetti.
ÇORUM'da, polislerin yazıp oynadığı 'Boş Sandalye' isimli tiyatroda, teknolojinin kontrolsüz kullanımıyla ortaya çıkan aile içi iletişimsizlik sonucu sokağa ve suça sürüklenen çocuklar ile madde bağımlılığına dikkat çekildi.
Muş Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören ve duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip Bager Çalışcı ile 2 arkadaşı, görme engellilerin gök cisimlerini zihinlerinde daha kolay canlandırabilmeleri içi "Engelsiz Astronomi Sözlüğü" tasarladı.
Türk Hava Yolları'nın (THY) piyasa değeri toplamda 191,3 milyar TL'ye (cari kurla 9,78 milyar avro) ulaşarak Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın piyasa değerini aştı.
Hacettepe Üniversitesi Üyesi Prof. Dr. Kurt, "dünyanın en pahalı ilacı" olarak tanımlanan gen tedavisinin, SMA hastalığının en erken döneminde etkili olabildiğini belirterek, "Ne yazık ki tüm hastalar için 'mucize' bir tedavi değil." dedi.
Mersin'de belediye çalışanının damar tıkanıklığına bağlı ani görme kaybı yaşadığı gözünde, hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşme sağlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 28 Kasım-4 Aralık'ı kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.
GÜMÜŞHANE'de Zigana Dağı Geçidi'nde kontrolden çıkıp, takla atan otomobilde hayatını kaybedenn Seda Karataş’ı (18) Torul’da öğrenim gördüğü meslek yüksekokulundaki arkadaşları ile gezintiye çıktığı belirtildi.
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) tarafından düzenlenen kahvaltı programına yoğun katılım sağlandı.
CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, "Eşit bir Türkiye’yi kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız." dedi.
