50’ye yakın ev alevlere teslim oldu
17.03.2021 - 20:11VALİ: YANGIN KONTROL ALTINDA, 60'A YAKIN EV YANDI
- 0
- 0
- 1090
VALİ: YANGIN KONTROL ALTINDA, 60'A YAKIN EV YANDI
ZONGULDAK'ta fırıncıların talebiyle 1,5 TL olan ekmek fiyatının 2 TL'ye çıkarılmasının ardından mahkeme kararıyla uygulanan zammın iptal edilmesiyle birlikte ekmek tekrar 1,5 TL'den satışa sunuldu.
RİZE’nin Ardeşen ilçesine bağlı Köprüköy köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.
Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki kent protokolü, ziyaret ettiği Çaykur Rizespor'un antrenmanını izledi, yeni teknik direktör Bülent Uygun ve futbolculara başarı dileklerinde bulundu.
ÇORUM'un Ortaköy ilçesine bağlı Şapinuva beldesinde tarımla uğraşan bir çiftçi, tarlada Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen 'çekiş başlı damga mührü' buldu.
ORDU’da artan vaka sayısını kontrol altına almak için kentin işlek cadde ve sokaklarında, polis ekiplerince Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılıyor, yoğunluğa göre caddeler zaman zaman girişlere kapatılıyor.
SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, pandemi döneminde ‘bacasız sanayi’ olarak nitelendirilen turizmin durağanlaşmasının ardından tarım, hayvancılık ve sanayi gibi projelere ağırlık verdiklerini açıkladı.
TÜRKİYE'nin koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon, geçen haftaya göre vaka sayısı en çok azalan iller arasında yer aldı.
SAĞLIK Bakanlığı koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Gümüşhane'de, 8 katlı apartman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.
İçişleri Bakanlığının genelgesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında oluşturulan "Dinamik Denetim Modeli" sürecinde "Haftalık Tematik Denetim Planı" hazırlanacak.
RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişimlere ticaret odalarının ayak uyduramadığını belirterek, "Tüm ticaret kanunlarının değiştiği, hukuk anlamında birçok değişimlerin olduğu dönemde ticaret odalarının seçimi, yönetimi halen daha eski sistemle devam ediyor. Bu sistemin artık çalışmadığı çok net bir şekilde ortaya çıktı." dedi.
ZONGULDAK Valisi Mustafa Tutulmaz, vaka sayılarındaki artışın önüne geçilememesi durumunda kırmızı kategoriye çıkacaklarını belirterek, "Böyle devam ederse kırmızıya yaklaşıyoruz, mutasyonlu virüs sayısı 50'inin üzerinde. Her geçen gün artıyor ve daha dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark inşaatı sürüyor.
Rize, Milli Mücadele yıllarında Trabzon Vilayetine bağlı bir sancak (liva) idi. Vilayet merkezi ile Rize arasında kurulan düzenli bir kara posta seferi aracılığıyla muhabere sağlanıyordu.
TOKAT’ta koronavirüs vakalarının artış göstermesine rağmen, gün içerisinde cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı.
Rize'de geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Çiftekavak Modern Sanayi Sitesinin sorunları Rize Valiliği'nde yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
Nejat İşler, Bangladeş Dhaka Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.
Trabzon Valiliğince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan ilave tedbirler kapsamında hayvancılıkla ilgilenenler hariç olmak üzere bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında ve 6-7 Mart tarihlerinde "Çiftçi Kayıt Belgesi" ile kırsal mahallelere, yaylalara gidilmesine izin verilmeyeceği bildirildi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB= Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde bir köyün tamamı ile iki köyde 2'şer evde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.
