Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıklar ciddiye alınmalı
08.05.2025 - 12:34Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Alparslan Şahin, "Herkes ufak tefek şeyler unutuyor.
- 1
- 0
- 8898
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Alparslan Şahin, "Herkes ufak tefek şeyler unutuyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Müge Erbay, halk arasında "ağır astım aşısı" olarak bilinen biyolojik ajan tedavisinin yüz güldürücü sonuçları olduğunu belirterek, "Bu tedaviler sonrasında hastamızın acile başvurmasını engelliyoruz, yaşam kalitesini artırıyoruz, solunum testindeki artışı görüyoruz. Gerçekten etkili bir tedavi." dedi.
Trabzon'da annelerin geçmiş yıllarda bebekleri için hazırladığı mendil, zıbın ve battaniyeler, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticilerince hayata geçirilen "Yadigar Projesi" çerçevesinde yeniden tasarlandı.
Sinop'ta atıl binaların bakım ve onarımları yapılarak oluşturulan köy yaşam merkezlerinde, vatandaşlar bir araya gelip hoşça vakit geçiriyor.
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu, haziran ayında yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sürecinin psikolojik etkilerine dikkat çekerek, “Sürekli sınavı hatırlatmak, çocuğun kaygısını artırır. Bu süreçte anne babaların sakin kalması, daha az konuşması ve evdeki düzeni bozmaması en doğru yaklaşımdır” dedi.
Amasya’da, cep telefonuyla canlı yayında oyun oynayan Nurettin Gülünaz’ın (27) önünde bulunduğu binanın üzerine yıldırım düştü. O anlar, kameraya yansıdı.
Anahtar Parti Rize İl Başkanı Remzi Kutanoğlu yaptığı basın açıklamasında; “Aziz milletimizin mayasını yoğuran, dualarıyla evi, ocağı ve vatanı ayakta tutan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.
Trabzon'da bir araya gelen Özgür Aksa Trabzon Platformu üyeleri, Filistin'e destek için yürüyüş yaptı.
Sinop’un Boyabat ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Yeşilay Trabzon Şubesi'nde görevli gönüllü öğretmenler, 7 ayda 5 bin 798 öğrenciye sağlıklı yaşam eğitimi verdi.
Sivas’ta iki kardeş evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu.
Kastamonu'da Karayolu Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.
Karadeniz Doğal Hayatı Koruma ve Su Sporları Derneği Başkanı Bayram Uzunoğlu, Samsun’da faaliyet gösteren amatör ve profesyonel kayıkçıların, kayıklarını bağlayabilecekleri resmi bir alanın olmamasından dolayı mağduriyet yaşadığını belirtti.
Giresun’un Dereli ilçesinde yalnız yaşayan Mustafa Uslu (76), evde sobadan çıkan yangında hayatını kaybetti.
2018 yılında İYİ Parti'den Rize milletvekili aday adayı olan Özkan Avcı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Amasya'da, uygulama noktasında durdurulan otomobilde Afganistan uyruklu 6 kaçak göçmen yakalandı. Otomobil sürücüsü A.B. (23), gözaltına alındı.
Rize'de 2024 yılında meydana gelen trafik kazalarında 27 kişi yaşamını yitirdi, 1604 kişi yaralandı.
Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu, havaların ısınmasıyla doğaseverlere yaylalarda huzurlu ve sakin vakit geçirme imkanı sunuyor.
Tokat Belediyesi, İstanbul-Ankara-Yıldızeli Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlamasının ardından Tokat-Yıldızeli Garı arasında yolcu taşımacılığı yapan TOKBÜS’lerin kapasitesini artırdı.
Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan'a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki "hedeflere" karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi. Saldırılarda 26 kişinin hayatını kaybettiği, 46 kişinin yaralandığı açıklandı.
