Rize'nün nüfusu her yıl yaşlanıyor
14.02.2025 - 13:162007 yılında 31 olan 'ortanca yaş', 2024 yılında 39,8'e yükseldi.
- 0
- 0
- 1097
2007 yılında 31 olan 'ortanca yaş', 2024 yılında 39,8'e yükseldi.
Ramazan ayına sayılı günler kala, Rize’de et fiyatlarına zam yapıldı. Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Kasaplar Odası’nın zam talebini onayladı. Yeni tarifeye göre et fiyatlarında önemli artışlar yaşandı.
Tokat'ın Yeşilyurt, Başçiftlik, Artova ve Sulusaray ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.
Dünyaca ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın, yeni filmi ‘The Odyssey’in bir bölümünü Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu’nda çekeceği öğrenildi.
Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir intihar olayıyla ortaya çıkan ruhsatsız apart otel skandalı, gizlenen detayları gün yüzüne çıkardı.
İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Şule Yazar, sanatçının kendisini tehdit ettiği, mobbing ve psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Antalya'da iddiaya göre ev sahibinin fahiş kira artışını kabul etmeyen ve mahkemeden tahliye kararı çıkan kiracı, avukatları karşısında görünce cinnet getirdi. Eşi ve küçük kızının bulunduğu evi yakmakla tehdit eden şahıs, itfaiye ve polis ekipleri tarafından güçlükle ikna edildi.
Ordu'da, Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu ile Araştırma ve Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı bir köyde kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen vatandaş, jandarma ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında 27 Şubat Pazartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Çaykur Rizespor'un Gambiyalı oyuncusu Ali Sowe, zor bir maça çıkacak olmalarına rağmen sahada en iyi şekilde mücadele verip, en pozitif sonucu almak istediklerini söyledi.
Rize'de aniden rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Daşkıran'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Daşkıran, geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettti.
2024 yılında, bir önceki yıla göre Rize'de yaşayan yabancı uyruklu kişi sayısında artış yaşandı.
Avrupa’da en fazla vakaların Türkiye’de görüldüğü obezite ile yıllarca mücadele eden 42 yaşındaki iş insanı Fatih Özcan, ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayınca hayatını değiştirmeye karar verdi. Özcan, uygulanan tedaviyle 102 kilo vererek bambaşka birine dönüştü.
Osmaniye'de vefat eden ağabeyinden kalan çiçekçi dükkanını botanik kafeye çeviren Bülent Akdağ, amacının vatandaşlara egzotik çiçekleri tanıtmak ve ağabeyinin hatırasını yaşatmak olduğunu söyledi.
Konya'da boş arazide araç içinde göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulunan kişinin, beraber yaşadığı kadın tarafından kahveye gitme tartışması sonrasında öldürüldüğü ortaya çıktı.
Elektrik firması çalışanları zorlu kış şartlarında görev yaparak arızaları gideriyor ve vatandaşları kış günü enerjisiz bırakmıyor. Çalışanlar, yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaşan karda güçlükle ilerleyerek arızalara müdahale ediyorlar.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, çocukların geç evlenen ve çocuk sahibi olan ebeveynlerinin kendilerini okula bırakmasını istemediklerini, diğer anne-babalara göre 'yaşlı' olan erkek ve kadınların bu nedenle yüz gençleştirme operasyonlarına yöneldiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı.
Ordu’da Hasan Seydi (74) ve Aysel Seydi (70) çifti, kurdukları serada ürettikleri marulları, el arabasının üzerinde yol kenarında bırakarak satıyor. Ürünlerinin başında beklemeyen çiftin müşterileri ise parasını kutuya bırakarak, marullarını satın alıyor.
