'24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' açılış oyunuyla başladı
03.05.2024 - 10:59Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali", "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" adlı oyunun sahnelenmesiyle başladı.
- 0
- 0
- 2081
Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali", "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" adlı oyunun sahnelenmesiyle başladı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretimi gerçekleştirilen sebze fidelerinin satışı başladı.
Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki iki asırlık su değirmeni, kullanılmaya devam ediliyor.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Ünitesinde yıllık ortalamada günde 2-3 olan hasta başvurusu, polen yoğunluğunun artmasıyla son haftalarda 20'nin üzerine çıktı.
Kalp naklinin ardından yaşamını yitiren 16 yaşındaki Esila Tüfekçi'nin cenazesi, Rize'de toprağa verildi.
Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği turizm merkezleri arasında yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nda bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmesi bekleniyor.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce zararlı böceklere karşı yürütülen mücadele kapsamında ormanların çeşitli noktalarına suni kuş yuvaları asılıyor.
Kalp nakli ameliyatının ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Esila Tüfekçi'nin cenaze programı belli oldu.
Uzun süredir kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi, ameliyatının ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.
Uzun süredir beklediği kalp nakli gerçekleştirilen Rizeli Esila Tüfekçi için önümüzdeki 48 saatin kritik olduğu öğrenildi.
Afrika üzerinden taşınan çöl tozuna karşı özellikle solunum sıkıntısı çekenlerin dışarı çıktıklarında maske takmaları önerildi.
Son günlerde Afrika ve Arabistan çöllerinden rüzgar ile taşınan tozun ülke üzerindeki hava kalitesinin yanı sıra insan sağlığını da etkilediğini ifade eden Dr. Ferit Özen, “Bu maddeler hava yollarına girdiklerinde nefes darlığı, öksürük ve tıkanmadan ziyade akciğer tahribatlarına da yol açar” dedi.
Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı doğada erken görülmeye başladığını belirtti.
Zonguldak’ta halk pazarında fiyatların uygun olması alım gücünü arttırdı.
Rize'de, Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi tarafından "sıra gecesi" organize edildi.
Trabzon'da kar nedeniyle kapalı yayla yollarını ulaşıma açmak için çalışma yapılıyor.
Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti.
Artvin-Erzurum karayolu üzerinde Yusufeli Barajı kapsamında yapılan Şilenkar Viyadüğünde kayma ve çatlamalar meydana geldi. Sürücüleri tedirgin eden kayma ve çatlaklar için inceleme başlatıldı
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklamaya hazırlanırken Türkiye İstatistik Kurumu da peyderpey mart ayına dair dış ticaret, hizmet üretici fiyat endeksi ve yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini paylaşacak.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
