Kalp krizinden ölen polis memuru, Tokat'ta toprağa verildi
26.04.2022 - 11:57AMASYA'nın Merzifon ilçesinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru Rauf Seçgin (50), memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.
- 0
- 0
- 756
AMASYA'nın Merzifon ilçesinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru Rauf Seçgin (50), memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından, "Maçtan önce bazı oyunculara özellikle sakin olmalarını söyledim ama maalesef penaltılarla beraber oyun da maç da bitti. Çok üzgünüz. Birinci dakikada her şey bitti" dedi.
Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, şevval ayı umre turlarının 2 Mayıs, hac seyahatlerinin ise 7 Haziran'dan itibaren başlamasına karar verdi.
Rize’de nefes darlığı şikâyetiyle başvurduğu hastanede kalbinde iki büyük delik tespit edilen Nejla Tüylü (36), yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), SCImago Kurumlar Sıralaması (SCImago Institutions Rankings) 2022 yılı üniversite sıralama sonucu göre, 'Toplumsal Etki' kategorisinde 'Dünyanın En İyi 250 Üniversitesi' arasında yer aldı.
Konuyu yıllardır bu sektörde çalışarak emekli olduktan sonrada hizmetine özel şirkette devam eden Rize Pazarlı bürokratımız, İnş. Yük. Müh. Hızlı Demiryolu Yapım Dairesi Emekli Başkanı Mustafa BABAL, konunun artı ve eksileriyle açıklamalar yaparak açıklık getirdi.
RİZE’de çay tarımında kullanılan, yörede 'varangel' olarak da bilinen ilkel teleferiklerin motorları ve demir aksamları hırsızların hedefi oldu. Şüphelilerin yakalanması için jandarma özel ekip kurdu.
Rizeli ahşap ustası Şahin Çolak, akrep ve örümcekten yola çıkarak yaptığı minyatür at arabasının insanların kullanabilmesi için metalden olanını yapmayı hedefliyor.
MAÇKA ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ 22 KOD NO'LU ( 142 NOLU BÖLME-AKARSU MZ ) ) B TİPİ TALİ YENİ ORMAN YOLU YAPIMI - ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-MAÇKA DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, Rize'de yapılan 'Turizm Haftası' etkinliklerine ilişkin eleştirilerde bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin Rize'deki İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gece gündüz demeden çok çalışacaklarını belirtti.
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da ve Güney Asya ülkesi Afganistan’da birer su kuyusu açarak bölge halkını temiz suyla buluşturdu.
HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türk lirasına güvenin, istihdama dayalı yatırımlar yapmaya devam edin. Göreceksiniz, enflasyon kısa sürede tek haneli rakamlara inecektir" dedi.
SAMSUN'un Terme ilçesinde şiddetli dalgaların neden olduğu kıyı erozyonu Sancalı Mahallesi'ni tehdit etmeye başladı. Bazı evlerin denize mesafesi 30 metrelere kadar düştü. Dalgaların kumsalı yok ettiğini belirten Nuri Yıldız, "Evlerimiz çok yakın. Su böyle giderse alır, gider" dedi.
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Karadeniz'de biyoçeşitlilik, deniz, gıda ve çevre güvenliğini tehdit ettiğini açıkladı. Savaşın etkilerini incelemek için bölgesel bir izleme programı öneren TÜDAV, savaş hukukuna Karadeniz gibi kapalı bir denizin çevresinde yaşanan savaşın doğal hayatı birçok yönden olumsuz etkilediği bildirildi.
Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli olmak üzere 5 yeni film vizyona girdi. İslamiyet'in doğuş hikayesini anlatan 'Çağrı' filmi, yenilenmiş kopyasıyla 45 yıl sonra yeniden beyazperdede yerini alıyor.
Rize Merkez ilçeye bağlı Muradiye beldesinde yaşayan Haldun Kazdal, siyasi görüşü nedeniyle belediyeden hizmet alamadığını belirterek konuyu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) taşıdı. Kazdal'ın talebini haklı bulan TİHEK, Muradiye Belediyesi'ne 'siyasi görüş temelinde ayrımcılık' gerekçesiyle idari para cezası kesti.
ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde çay yatağına uçan otomobilin sürücüsü hafif yaralandı.
RİZE- Artvin Havalimanı'nın tamamlanan pistinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait uçakla seyrüsefer cihazlarının devreye alınması için test uçuşu yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, taşkınların önüne geçmek amacıyla Türkiye'de ilk kez Doğu Karadeniz’de inşa edilecek 6 adet sel tırmığı projesinin yapım sözleşmesini imzaladıklarını belirtti.
