100 ambulans gezerek sağlık hizmeti veriyorlar
15.02.2023 - 15:36Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın kırsal mahallelerinde sağlık hizmetinin aksamaması için 400 kişilik ekip, gece gündüz görev yapıyor.
- 1
- 0
- 903
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın kırsal mahallelerinde sağlık hizmetinin aksamaması için 400 kişilik ekip, gece gündüz görev yapıyor.
Sanatçılar, sosyal medya hesaplarında, seslendirdikleri eserleri paylaşarak, "Tek Yürek" mesajı verdi.
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan depremde Adıyaman'da eniştesi ve yeğenleri ile birlikte 25 yakınını kaybeden ÇAYKUR Derepazarı Çay Fabrikası'nda çay eksperi olarak görev yapan Nurcan Eren’i ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkazdan sağ olarak kurtarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde yaşayan Mehmet Çakırhan (74), umre için biriktirdiği parasını, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay'a bağışladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.
Rize Valisi Kemal Çeber, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, yardımseverler ile depremzedeleri "www.rizetekyurek.net" internet sitesi aracılığıyla dijital platformda buluşturduklarını söyledi.
Doçent olduğu 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atılan Deniz Baykal, yarım asırdan fazla süren siyasi yaşamında, parti genel başkanlığından bakanlığa, milletvekilliğinden geçici TBMM Başkanlığına kadar birçok görevde bulundu.
Türkiye’deki kene popülasyonunu Samsun sülünleri kontrol altında tutuyor
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, deprem bölgesindeki çalışmaların koordinesine yardım etmek için Şanlıurfa'ya gitti.
AFAD, saat 10.35 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 bin 108 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 bin 910 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bakan Özer, "10 ilimizde yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Günlük 372 bin kişiye yemek verebilme kapasitesine ulaştık." ifadesini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından korunan alanlara ziyarette 2022 yılında rekor kırıldı.
Rize'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, ülke genelinde yapılan eyleme katıldı. Çalışanlar özlük hakları için iş bırakma ve yavaşlatma kararı aldı.
Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, yarıyıl tatili dolayısıyla yerli ziyaretçilerin tercih ettiği mekanların başında geliyor.
Ticaret Bakanı Muş, "En yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştık. Ocak ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar oldu." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Hatay'da 1600 metrekarelik boyutuyla "dünyanın en büyük tek parça taban mozaiği" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Ortak Varoluş Mozaiği"nin iki dalda daha rekoru için başvuru yapıldı.
Kadıköy Belediyesinin Manço ailesi ve Halkbank'ın desteğiyle müze haline getirdiği evde, Manço'nun gitarı, plakları, özel eşyaları, aksesuarları, giysileri, takıları, kendi çalışması tablolar ve orijinal konser afişleri yer alıyor.
Giresun'da bin 530 rakımlı Gölyanı Yaylası, gölü otantik yayla evleri ve bakir kalmış doğal güzelliğiyle yaz ve kış mevsiminde ziyaretçilerini hayran bırakıyor.
