Tatil beldesinde orman yangını çıktı
21.11.2022 - 14:21BARTIN’ın İnkum tatil beldesinde ormanda çıkan yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor.
- 0
- 0
- 804
BARTIN’ın İnkum tatil beldesinde ormanda çıkan yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor.
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yusufeli’nde yapmış olduğumuz çalışma çerçevesinde 17 milyon metreküp kazı yapıldı.
Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, Rize-Artvin Havalimanı'na ev sahipliği yapan ilçede, kentsel dönüşüm çalışmaları için harekete geçildiğini belirtti.
AMASYA'nın Merzifon ilçesinde, onarım çalışmaları sırasında yağ fabrikasının arıtma ünitesi kuyusunda baygın halde bulunan Hüseyin Ay (48) hayatını kaybetti, 5 işçi hastanede tedaviye alındı.
Kaplan, leopar, çita gibi canlıların doğayla mükemmel uyumundan esinlenilerek üretilen dört bacaklı robot platformları, ROMER akademisyen ve öğrencilerinin AR-GE çalışmaları için Türkiye'ye getirildi.
BOLU'da, iş merkezinin çatısında bakım ve onarım çalışması yapan işçi Ulaş Bertav, 3 metre yükseklikten merdiven boşluğuna düşmesi sonucu yaralandı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencilere hizmet verecek olan Sahil Dolgu Sahası Spor ve Sosyal Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Yeniyurt Mahallesi'nde belediye tarafından yapımı devam eden Çevre Eğitim Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.
Çay Araştırma ve Uygulama Merkezince (ÇAYMER) iki yıllık çalışmalarının sonucunda çay bitkisinde açan çiçeklerden "çiçek çayı" üretildi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi adına çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.
Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) deniz çöplerini azaltmak ve bilimsel araştırmaları desteklemek için kullanılan "DENAR-1" adlı gemi, tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından üniversiteye teslim edildi.
Rize Belediyesi’nin Boğaz mahallesi sahilinde yapımına devam ettiği Deniz Feneri Sosyal Tesisi’nin peyzaj çalışmalarında narenciye ağaçlarına yer veriliyor.
TRABZON'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nce bilimsel araştırmalarda kullanılan KTÜ DENAR-1 bilimsel araştırma gemisi, tamamlanan bakım çalışmaları sonrası düzenlenen törenle akdemik yetkililere teslim edildi.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapımı devam eden Gümenek Millet Bahçesi'nde çalışmaları yerinde inceledi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Planlı üretim yapmamız lazım, buradan hareketle de her türlü sevk ve idarenin bakanlığımız tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girdik. 'İstediğimi ekerim, dikerim' devri kapanacak." dedi.
TRABZON’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOKİ yolu Naci Özen Caddesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i makamında ziyaret etti.
Rize Valisi Kemal Çeber, Pekmezli köyünde yapım çalışmaları devam eden Huzurevi, Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
Topraksız tarım sistemleri konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan elektrik elektronik yüksek mühendisi Kalaycı, az su kullanarak daha kaliteli ürünler yetiştirebilmek için "güneşin hareketini taklit eden aydınlatma sistemi" geliştirdi.
