Depremde Son Durum
13.02.2023 - 10:27Can kaybı 331 bin 643'e yükseldi
- 1
- 0
- 842
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 203 polis için tören gerçekleştirildi.
Rize Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde 22 yıllık Başkan Nevzat Paliç seçimleri kaybederek koltuğu Bünyamin Arslan'a devretti.
Rize'nin Pazar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Gaziantep Nurdağı’nda 6 katlı CCK apartmanından 133 saat sonra 13 yaşındaki Esma Demral sağ olarak kurtarıldı. Bölgede çalışmaları koordine eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Devletin tüm imkanları seferber. Esma’yı sağ çıkardık. İçeride 5 kişi olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
ABD'de fiyatlarını enflasyon oranından daha fazla artıran ilaç üreticilerine 2025'ten itibaren ceza verilmeye başlanacak.
Rize'de ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Esma Sena'nın bir yıldır kumbarasındaki biriktirdiği para depremzedelere ulaştı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Rönesans Rezidans hakkında, "Burada ne belediye ne mevzuat ne bu işi yapan insanlar gerçekten de çok sorgulanırsa biz onlara yazık etmiş oluruz." dedi.
Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Başkanı Ekşi, 73 ikram aracı ve 10 ilde kurulan 29 mobil mutfak ile günlük 3 milyon 650 bin kişinin sıcak yemek ve beslenme ihtiyacını düzenli olarak karşıladıklarını söyledi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte depremde yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları olan ve kolon kestikleri iddia edilen 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da görev yapan itfaiyeciler, depremin acısını bir kenara bırakıp mesailerine devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.
Rize Valisi Kemal Çeber, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, yardımseverler ile depremzedeleri "www.rizetekyurek.net" internet sitesi aracılığıyla dijital platformda buluşturduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 97 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Rize'den din görevlileri afet bölgesine gitti.
Hatay Reyhanlı'dan İstanbul'a giden depremzede ailenin içinde bulunduğu minibüs, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde tıra arkadan çarptı. 1'i bebek 2'si çocuk olmak üzere 9 kişinin yaralandığı kazada, ön koltukta oturan yolcu araç içinde sıkıştı. Ağır yaralanan yolcu, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde çıkarıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde Mehmetçik, gece saatlerinde genel güvenliği sağlıyor, gündüz de arama kurtarma çalışmaları ile çadırların kurulmasından vatandaşlara yardım ulaştırılmasına kadar birçok alanda görev yapıyor.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını bildirdi.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da anne ve kızı, depremin 117. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Özlem Yılmaz (35) ile 6 yaşındaki kızı Hatice ile iletişim kurdu. Anne ve kızı, yapılan çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 117. saatinde kurtarılan anne-kız, ABD'li bir doktorun ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
