İlber Ortaylı’nın Rize Çayı Hakkındaki Açıklama Tepkilere Neden Oldu
19.09.2025 - 11:22Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Rize çayıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tartışmaya sebep oldu.
- 1
- 0
- 2103
Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Rize çayıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tartışmaya sebep oldu.
Konya’da Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.
Rize'de, Türkiye İş Kurumu'nun (TÜİK) 'Toplum Yararına Program' (TYP) kapsamında Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edeceği 120 personel, noter kurası ile belirlendi.
Kocaeli’de kadınların sosyal yaşamına ve üretim gücüne katkı sunacak Gün Evi ve Kadın El Emeği Mağazası’nın yapımı sürüyor. Kısa sürede hizmete açılması planlanan merkezdeki çalışmaları yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, "Burada hem el emeği göz nuru ürünler değer bulacak, hem de kadınlarımız bir araya gelip dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini sergileyecek" dedi.
Amasya'da, polis ekiplerince durdurulan tırda 17 düzensiz göçmen yakalandı.
Amasya Valisi Önder Bakan, hastane yöneticileri ve başhekimlerin katılımıyla, ildeki sağlık hizmetleri, yatırımlar ve yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin ile ilgili toplantı yaptı.
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Darıca mahallesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangın 15 saat sonra söndürüldü.
Çaykur Rizespor’un savunma oyuncusu Samet Akaydin, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanacak Kocaelispor maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Rize’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen RE-VİZYON (Rize Eğitim Vizyonu) Eğitim Stratejisi, düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna duyuruldu.
18.09.1955 doğumlu olan ve “Ceyar” lakabıyla tanınan Mustafa Mercan, doğum gününde hakkın rahmetine kavuştu.
Rize'de hizmet veren konaklama tesisleri yılın ilk 7 ayında 150 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.
Kastamonu'da otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Furkan Buğra Şen (15) hayatını kaybetti.
Samsun’un İlkadım ilçesinde oturdukları müstakil evde kaçak kazı yapıp define arayan F.T. ile oğlu D.T. gözaltına alındı. Anne F.T.’nin ifadesinde rüyasında oturdukları evin altında define olduğunu gördüğünü, bu nedenle kazı yaptıklarını söylediği belirtildi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Eylül Prostat Kanseri ve Dünya Lenfoma Farkındalık Günü kapsamında il genelinde çeşitli eğitim ve bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirdi.
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Darıca mahallesinde Deppo’ isimli alışveriş merkezinde sabah saatlerinde çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor.
Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı kırsal mahallede, 93 yaşındaki kadın evinde ölü olarak bulundu.
Samsun Karadeniz Doğal Hayatı Koruma ve Su Sporları Derneği Başkanı Bayram Uzunoğlu, kentte amatör balıkçılar için güvenli ve resmi iskele yapılması talebinde bulundu.
Amasya’da polisin yol kontrolünde durdurduğu TIR’ın dorsesinde kurulu 3 kamp çadırı içinde Afganistan uyruklu 17 kaçak göçmen yakalandı. TIR'ın şoförü Z.A. gözaltına alındı.
Tokat'ın Almus ilçesinde 52 yıldır elektrik üretimi ve tarımsal sulama amacıyla kullanılan Almus Barajı’nda sular çekildi. Daha önce tekneyle ulaşılabilen kayalığa yürüyerek ulaşılabiliyor.
Mersin’in Erdemli ilçesinde hafif ticari aracın çarptığı 40 yaşındaki şahıs olay yerinde hayatını kaybetti.
