Çin Uçağı Samsun’a Zorunlu İniş Yaptı
29.06.2025 - 18:07Çin’in Şanghay kentinden İstanbul’a gitmek üzere havalanan China Eastern Airlines’a ait yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle Samsun Çarşamba Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.
- 0
- 0
- 966
Çin’in Şanghay kentinden İstanbul’a gitmek üzere havalanan China Eastern Airlines’a ait yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle Samsun Çarşamba Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.
Rize'nin nesillerdir süregelen mutfak mirası, ince uzun rulo ve dikdörtgen şekilli, üçer dörder adet birleşik pişirilen özel ekmeği "Rize Baston Ekmek", Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 26 Haziran 2019 tarihinde tescillenerek coğrafi işaret aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencileri, doğal afetlerde koordinasyonu sağlamak için içerisindeki sensör ve kameralarla ekipleri yönlendirebilen, dikey iniş-kalkış yapabilen ‘TUNA-1’ adı verilen insansız hava aracı (İHA) geliştirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılına ait 'Uluslararası Göç İstatistikleri' verilerini paylaştı.
Gelin ve damadın mesai arkadaşları salona "Acı kaybımız" yazılı çelenk ve temsili imam ile girdi, salondakiler gülmekten kırıldı.
Gümüşhane'nin yüksek yaylalarında karların erimesiyle birlikte oluşan menderesler, etrafında otlayan koyun sürüleriyle birleşince kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Keskin, "Keneyi gördüğümüzde üzerine ateş tutmak, kolonya, alkol ya da yağ dökmek gibi yanlış uygulamalar var. Bu keneyi panikletir. Çıplak elle dokunmak da risklidir" dedi.
Çorum’un Sungurlu ilçesinde cip ile traktörün karıştığı kazada 5 kişi yaralandı.
Rize'nin Mermerdelen Mahallesi'nde, Rize Otogarı'nın hemen yanında bulunan ve bir dönem Rize Cumhuriyet Polis Merkezi olarak hizmet veren eski Bağ-Kur binası ile yanındaki eski Rize Liman Başkanlığı binasının yerine, modern bir Defterdarlık ve Maliye hizmet binası inşa edilecek.
Samsun’un 19 Mayıs Bulvarı’nda onarılan bariyerlere rağmen yolun ortasından geçmeye çalışan yayalara polis ekipleri ceza yağdırdı. Bariyerleri aşıp trafiğe atlayan çok sayıda vatandaşa, "yaya geçidi varken taşıt yolundan geçmek" suçundan 993 TL para cezası kesildi.
Doğu Karadeniz'in en nadide doğal güzelliklerinden biri olarak bilinen ve her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği Giresun'un Dereli ilçesindeki Mavi Göl'de turizm sezonu daha başlamadan sona erdi.
Ordu'nun Ünye ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada 1'i çocuk 2 kişi yaralandı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ordu Üniversitesi iş birliğinde "Hamsiden Fındığa-Balık Atıklarının Gübreye Dönüşümü" konulu program düzenlendi.
Rize'de geçtiğimiz yıl meydana gelen 16 orman yangınında 27 hektar alan zarar gördü.
Halk sağlığının korunması ve su kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla Rize'de faaliyet gösteren konaklamalı işletmelere yönelik 'Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı' kapsamında eğitim düzenlendi.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun’daki fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda 29’uncu Çamlıhemşin Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali kapsamında 2 gün sürecek boğa güreşleri heyecanla başladı.
Bolu'nun Göynük ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler yangını söndürmek için çalışma başlattı.
Amasya’da Betül Akçay (26) karnındaki 8 aylık bebeğini kaybetti.
Üniversite eğitimi için 7 yıl önce geldiği Rize’de yöre kültürünü öğrenerek sosyal medyada fenomen olan Ganalı genç mezun oldu.
