Arhavi'de kahverengi kokarcayla mücadele için samuray arıları doğaya bırakıldı
20.06.2025 - 16:54Artvin'in Arhavi ilçesinde kahverengi kokarca zararlısıyla biyolojik mücadele için üretilen samuray arıları doğaya salındı.
- 0
- 0
- 10276
Artvin'in Arhavi ilçesinde kahverengi kokarca zararlısıyla biyolojik mücadele için üretilen samuray arıları doğaya salındı.
Trabzon’un Tonya ilçesindeki 17 Şubat Ortaokulu’nda görevli kadın personeller işlerine kısa bir mola verdikleri sırada okul bahçesinde futbol maçı yaptı.
SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, "Türkiye'de sağlık hizmetleri sadece Türkiye'nin değil, diğer ülkelerden de insanlarımızın hizmet aldığı, aynı zamanda dost, kardeş ülkelere destek verdiğimiz bir sağlık hizmeti sunabilen kapasiteye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuda yeteneğe sahip olmuştur" dedi.
Samsun'da narkotik polisin düzenlediği operasyonda meyve suyu ve süt kutularının içine gizlenmiş uyuşturucu bulundu.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS), Rize'den 8 bin 270 aday katılacak.
Bartın'da gerçekleşen ve 10 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda 4 kişi tutuklanırken, pazarlıklarda yapılan şifreli konuşmalarda deşifre edildi.
Trabzon'da lise öğrencilerinin, "Samanyolu'nun İzinde: Trabzon Araklı'nın Karanlık Gökyüzü Parkı Potansiyelinin İncelenmesi Projesi", TÜBİTAK Yarışması'nda "gelecek vadeden" projeler arasına girdi.
Türkiye'de 32 tabiat koruma alanından biri olan, yaklaşık 110 bitki ile 72 mantar türüne ev sahipliği yapan Hacıosman Ormanı Tabiatı Koruma Alanı'nda sadece bilim insanlarının araştırma çalışmalarına izin veriliyor.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından 1 kişinin hayatını kaybettiği, 49 kişinin tedavi gördüğü Erzurum'da, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, kene ısırmalarına karşı uyarıda bulundu.
Samsun’da yerel basının dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla, İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Drone Destekli Habercilik ve İHA-1 Ticari Pilot Eğitim Programı” Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle hayata geçiriliyor.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden (RTEÜ) Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, "Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor.Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz" dedi.
Ürdün’den Rize’ye bu yılın ilk charter uçuşu, 143 yolcuyla Rize-Artvin Havalimanı’na iniş yaptı.
Rize Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde kadınlara özel olarak hizmete sunulan plaj, yaz sezonuna kapılarını açtı.
Samsun merkezli 8 ilde sahte içki üretimi ve satışına yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 4'ü bugün adliyeye sevk edildi.
Düzce Belediyesi, yaz aylarında artan sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Rize'de geçtiğimiz gerçekleşen ölümlerin çoğunluğu dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), yarın gerçekleştirilecek.
Rize Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Rize-Trabzon otobüs seferlerinde yaz dönemi tarifesine geçiliyor.
Okullarda eğitim öğretim dönemi sona eriyor. Yaklaşık 20 milyon öğrenci bugün karnelerini alacak ve yaz tatiline çıkacak. Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Programı 23-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.
20 Haziran 2025 Cuma günü altın fiyatlarında dalgalanma devam ediyor.
