Tarım sektöründen ihracatta ilk çeyrek rekoru
15.04.2024 - 12:16Tarım sektörü, 9,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracatına imza attı.
- 0
- 0
- 17116
Tarım sektörü, 9,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracatına imza attı.
Artvin'in Borçka ilçesinde oğlunun kullandığı iş makinesinin çarptığı kişi hayatını kaybetti.
Balon balığının lagocephalus sceleratus türünün 150 bin adede kadar her bir adedi başına 25 lira, tebliğde belirtilen diğer türlerin 125 bin adede kadar her bir adedi başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde damat geldiği köyde ısrar üzerine aday olup seçildiği muhtarlığı 20 yıldır yapan Rahmi Yapar, görevini 5'inci döneminde de sürdürecek.
Türkiye'den bu yılın ilk 3 ayında 67 ülkeye 3 milyon 597 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirildi.
Ramazan Bayramı tatilinde çok sayıda kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.
Baykar'ın tek faaliyet alanının insansız hava aracı teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi ve üretimi olduğu belirtilerek, "jet yakıtı sattılar" iftirasındaki gibi petrol, benzin, motorin ve benzeri gibi yakıt işlerinin hiç olmadığı bildirildi.
Rize'de, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2023 yılı verilerine göre, nüfusun yaklaşık yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor.
Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, ebeveynlerin ve yetişkinlerin nasıl uygun yaklaşım sağlayabileceğine de değinerek, “Çocuğun bireysel alanına saygı duyun" dedi.
Uzmanlar, internet kullanımının hayatın hemen her alanında yaygınlaşması nedeniyle vatandaşların kişisel verilerinin korunması konusunda daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Bıçakcı, "Yaptığınız iş rutin işlerdense, bunlar çok daha hızlı bir şekilde yapay zeka tarafından yapılabilir olacak." dedi.
Bursa'da gelin ile kaynanasının yaptığı hırsızlık polisi harekete geçirdi.
Erzurum'un Tekman ilçesi Palandöken geçidinde yoğun sis ve tipi sürücüleri zor durumda bıraktı
Samsun'un Terme ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 motosiklet sürücüsü yaralandı.
Türkiye'nin önemli tekstil üretim merkezlerinden Kahramanmaraş'ta bir firmanın ürettiği yerli uzun elyaflı pamuk tohumu sayesinde pamuk ithalatının azaltılması hedefleniyor.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Ramazan Bayramı dolayısıyla Sülüklü Şehitliğini ziyaret ederek şehit kabirlerine karanfil bıraktı.
Giresun'da, Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.
Rize’de çay bahçesinde gübreleme yapan vatandaş erkek cesedi ile karşılaştı.
Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin sürekli işçi alımı kapsamında Rize'de istihdam edilecek 113 personeli belirlemek adına kuralar çekildi.
Ordu'da düzenlenen programda, Ramazan Bayramı öncesinde Ordulu şehitler dualarla yad edildi. Şehit yakınları, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu ancak bir o kadar da gururlu olduklarını söylediler.
