Ahmet Ağaoğlu istifa etti
03.03.2023 - 10:35Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetim kurulundan bazı isimlerin olağanüstü kongreye gitmek istemesi üzerine istifa kararı aldı.
- 12
- 0
- 1316
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetim kurulundan bazı isimlerin olağanüstü kongreye gitmek istemesi üzerine istifa kararı aldı.
EYT düzenlemesinin detayları da belli oldu. Kanuna göre, aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki başvurular nasıl olacak? İşte detaylar
Kırıkkale'de yaşanan olağanüstü kuraklıktan dolayı tedirgin olan çiftçilerden Ahmet Doğan, "Biz çiftçi olarak canımız tarlaya gitmek istemiyor. Neden? Kazanıp kazanmayacağımız belli değil. Memleket kuraklık içerisinde" dedi.
Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Adana’da deprem riskinin yüzde 90 oranında azaldığını, vatandaşların artık çok korkmaması gerektiğini ancak yine de tedbiri elden bırakmadan 15-20 gün boyunca evde yaşam üçgeni oluşturarak yer yatağında yatmalarını önerdi.
Rizeli yazar Ömer Yazıcı, 2 Mart Rize’nin kurtuluşu ile ilgili yanlış bilgiler olduğunu belirterek, araştırmaları sonucunda doğru bilgileri belgeleriyle ortaya çıkarttığını söyledi.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay ve Gaziantep'te görev yapan Rize Belediye İtfaiyesi'nde görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Karaosman unutamadığı o anları anlattı.
Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.
Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'ta bazı çiftçiler ve tarım işçileri tarlalarda çalışmaya başladı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri, Mehmetçik tarafından kurulan çadırlarda eğitim görmeye başladı.
Depremlerden etkilenen 11 ilin geçen yıl yaptığı ihracat 20 milyar 510 milyon dolara ulaşırken, bu kentlerin iller bazında yapılan ihracattan aldığı pay yüzde 9,05 olarak gerçekleşti.
Türkiye ekonomisi, yılın dördüncü çeyreğinde finans ve sigorta faaliyetleri öncülüğünde yüzde 3,5 ile beklentiler üzerinde büyürken, 6 Şubat'taki depremin büyümeye olumsuz etki etmesi bekleniyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 203'e yükseldi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan bin kişilik çadır kentte, Rize Valiliği ve Rize Belediyesinin katkıları ile çocuklar hem eğlendiriliyor hem de adaptasyon süreci için eğitim veriliyor.
Rize'nin İyidere ilçesinde yaşayan Yusuf Kanbur, arkadaşlarının yaptığı sobalarla kendisine hava atınca hırs yaparak soba tasarlamaya başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada bu kadar geniş bir alanda, bu kadar çok nüfusun etkilendiği, bu kadar büyük bir felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve yoktur." dedi.
Depremde Hatay’ın Samandağ ilçesindeki evinden yara almadan çıkarak kurtulan Trabzonlu Kadir Söğüt depremden 10 gün sonra özel eşyalarını almak için bindiği nakliye aracının asansörünün halatının kopması sonucu yaklaşık 12 metre yüksekten düşerek ağır yaralandı
Kahramanmaraş merkezli depremlere bağlı olarak 619 bin 766 büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanda, 4 bin 254 kovanda, 107 dekar alanda hasar meydana geldi. Bu zamana kadar 148 hasar dosyası için toplam 4 milyon 248 bin 748 TL hasar ödemesi yapıldı.
Türkiye iklimlendirme sanayisinin ihracatı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 artarak 525,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kurak geçen kış nedeniyle vatandaşlara suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulundu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, "Marmara Depremi'nde milli gelirin yüzde 34,7’sini, Pazarcık depreminde yüzde 9,8’ini üreten bir coğrafya söz konusu" dedi.
