Ermenistan'ın Provokasyonunda Azerbaycan Ordusundan 50 Asker Şehit Oldu
14.09.2022 - 09:59Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın sınırdaki provokasyonları sonucu 50 askerin şehit olduğunu duyurdu.
- 0
- 0
- 703
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın sınırdaki provokasyonları sonucu 50 askerin şehit olduğunu duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okullara 3 milyar 750 milyon liralık bütçe gönderdiklerini, Türkiye'de bütçe gönderilmemiş tek bir okul kalmadığını söyledi.
Kozmetik firmasında yönetici olarak çalışırken toprak sevgisi dolayısıyla 3 yıl önce Düzce'deki köyüne yerleşip 30 dönüm arazide tıbbi ve aromatik bitki üretimine başlayan Sevil Gülsoy Düzgün, kurduğu merkezde çiftçi kadınlara da eğitim veriyor.
GİRESUN’un Çamoluk ilçesinde, mezrada büyükbaşlarını otlatan çoban Emrah Aksoy (24), ayı saldırısında elinden yaralandı. Hastanede tedavisi süren Aksoy, “Bir süre boğuştuktan sonra elimi ısırdı. Ben de birkaç kez ayıya elimle vurdum. Beni bırakıp, geri döndü" dedi.
IRAK'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Gökhan Ağıl'ın (24) cenazesi memleketi Tokat'a getirildi.
Rize'nin İkizdere ilçesinde kaybolan Karayolları işçisi bulundu.
IRAK'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın acı haberi Tokat'ta yaşayan ailesine ulaştı.
TRABZON'da sayısı 30'a çıkartılan 'charter' uçak seferleri ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bine ulaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle dolup, taşan kentte turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu sayının sezon sonuna kadar 700 binleri aşmasını bekliyoruz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından, partilerinin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dar gelirlileri, emeklileri, memurları, işçileri rahatlatacak tedbirleri aldıklarını, yeni tedbirlerin de yolda olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye’de yakalandığını açıkladı.
ZONGULDAK'ta, başı gövdesinden ayrılmış cesedi bulunan Mustafa Keleş (70) cinayetiyle ilgili soruşturmada yeniden gözaltına alınan kardeşi İbrahim Keleş (63), tutuklandı. Jandarma, olay günü ormana giden İbrahim Keleş'in odun kesmeden döndüğünü ancak başında kesik izi olduğunu, saklamak için de sürekli kasket taktığını ve kıyafetlerini değiştirdiğini belirledi.
TRABZON'da tatilini geçiren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, pencerelere tırmanan, evine ve bahçedeki ürünlere zarar veren 'Meteor' adını verdiği bozayı yüzünden teleskop aldı. Güneş enerjisiyle çalışan lambanın ışığıyla evden uzak tutmaya çalıştığı ayıyı teleskopla izleyen Prof. Dr. Kadıoğlu, "Ormanın yukarısına fotokapan kurduk ve görünce korktuk" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
Irak'ın kuzeyinde Skorsky tipi helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Kesti'nin (32) cenazesi, Fatsa ilçesi Bolaman Güvercinlik Mahallesi'ndeki baba ocağından helallik alındıktan sonra Fatsa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi. Burada şehit Kesti için cenaze töreni düzenlendi.
IRAK'ın kuzeyinde Skorsky tipi helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Kesti'nin (32) cenazesi, memleketi Ordu’ya getirildi.
Sezonun ilk hasat edilen narenciye ürünü mayer türü limonda ihracat, 15 Eylül'de başlıyor.
TRABZON'da, ‘laf atma’ meselesinden çıkan arbedede 3 gence müdahale sırasında, gece devriyesindeki bekçilerden birini bacağından ısıran ve gençlerin komut verdiği gerekçesiyle ‘silah’ olarak nitelendirilip, 2 gün emniyette gözlem altında tutulan 'kurt melezi’ cinsi sahipsiz köpeğe, veterinerce kuduz ve saldırgan olmadığı raporu verildi. 20 gün tutulduğu barınakta takip edilen ve 'Sarıkız' adı verilen köpek, raporun ardından bırakıldı.
Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklara karşı 18 yaş ve üstüne, yılda en az bir kez kan basıncı, boy, kilo ve bel çevresini ölçtürmelerini, 40 yaş üstüne ise bunlara ilave kan şekeri ve kardiyovasküler risk değerlendirmesi yaptırmalarını tavsiye ediyor.
İzmirli bir genç bisikletiyle çıktığı yolda bin 600 kilometre yol yaparak 20 günün ardından Rize'ye ulaştı.
