Eskişehir'de Tohumluk Üretim Hakkı Satış İhalesi
21.02.2023 - 18:14- 0
- 0
- 784
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. 1 yıl içerisinde kalıcı konutları yetiştireceğiz ve vatandaşlarımızı yerleştireceğiz." dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasarlı olan binaların yıkımına başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneğince oluşturulan "Gezen Sinema", ilk durağı Malatya'da çadır kentte kalan çocuklara kapılarını açtı.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 yıl önce açılışı yapılan, 'Balkanlar'ın sağlık üssü' konumundaki Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, 651 sismik deprem izolatörü ile güven vermeye devam ediyor.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin, depremlere karşı dirençli şehirlerin, güncel mühendislik araçları ve bilgileriyle araştırılan zeminlerde kurulabileceğini söyledi.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'dan Trabzon'a gelen 9 yaşındaki bedensel engelli Burak Aldırmaz'a, akülü araç ve Fenerbahçe forması hediye edildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK), "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin ardından attığı adımlar hakkında bilgi verdi.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), güncellenen Türkiye diri fay hatları haritasını paylaştı.
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli kentlerini açıkladı.
ABD'de yaşayan kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Kanatlı Apartmanı'nın enkazından 296. saatte eşiyle kurtarılan depremzede Samir Muhammed Accar'ı hastanede ziyaret etti.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Kanatlı Apartmanı'nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde çıkarıldı, 12 yaşındaki çocuk yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Genç Kızılay gönüllüleri tarafından deprem bölgesinde bugüne kadar 37 milyon öğün sıcak yemek depremzedelere dağıtıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından özellikle üniversite öğrencilerinin dayanışma ruhuna vurgu yaparak, "Ülkece gençlerimizle gurur duymalıyız. İnanılmaz dayanışma örneklerine şahit oluyoruz." dedi.
İyi Parti Rize İl Başkanı Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu; Hükümet tarafından uygulanan Afetlerde ilk vazgeçilecek Eğitimdir refleksinin yanlışlığı adeta gençlerimizin geleceğini hedef almaktadır. Bu zor zamanlarda dahi gençlerimizin, ülkemizin geleceği öncelemeli, üniversiteler açık kalmalıdır. Barınma ihtiyacı için diğer devlet olanakları kullanılmalıdır” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
