Güneysu’nun Yüzlerce Hâfızı Var

Güneysu’nun Yüzlerce Hâfızı Var

  • 0
  • 0

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER), ilçede Kur'ân'ı Kerim'i başından sonuna kadar ezbere bilen en az 600 hâfızın olduğunu açıkladı.

GÜNHAFDER'den yapılan açıklamaya göre, Güneysu'da bulunan hâfızların sayısını tespit etmeye yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde en az 600 hâfızın tespit edildiği belirtildi. Yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde elde edilen bu sayının daha yüksek olduğunun tahmin edildiği söylendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba, "Milletimizin nice fedakârlıklarla yetişmesine vesile olduğu hafızlar, hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra, korunması da bir ömür sürecek emek gerektirmektedir. Derneğimiz, milletimizin emeklerinin boşa gitmemesi, hafızlara sahip çıkılması, hafızlarla irtibata geçilmesi, hafızlıklarının korunmasına destek olunması ve hafızların Kur’an-ı Kerim hizmetlerinde aktif rol alabilmeleri amacıyla 'Güneysu Hafızları' sayfasını hazırlamıştır." dedi.

Başkan Kaba, “Hafızlık yapmış, belgeli ve ya belgesiz hâfız olan tüm kardeşlerimizi tespit etmeye çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Hâfız olan kardeşlerimiz ister Diyanette çalışsın, ister başka kurumda çalışsın; ister resmi görevi olsun, ister olmasın. Yani  ilçemiz mahalle ve köylerinde şu ana kadar kaç kişi hâfız olmuş, bunu  tespit etmeye çalışıyoruz. Böyle bir ihtiyaç tespit ettik. Şu ana kadar en az 600 hâfızımızı tespit etmiş durumdayız. Ama tahmin ediyoruz ki bu sayı 600’den çok daha  fazla.  Ulaşamadığımız veya bize ulaşamayan kardeşlerimiz var.  Hâfız olup da kendilerine ulaşamadığımız ve ya derneğimize ulaşamayan kardeşlerimizin bilgilerini Yönetim Kurulundaki gerekli birimlere iletmesini en azından telefonla da olsa bilgilerini aktarmalarını rica ediyoruz. Rabbim hâfızların sayısını çoğaltsın. Çünkü hâfızlık çok önemli bir iş, amel müessese” ifadelerini kullandı.

Kaba, “Kur’an-ı Kerim’e bir hidayet kılavuzu bilinciyle iman etmeli, onu en güzel şekilde okumayı öğrenmeli ve hayatımıza rehber edinmeliyiz. Her mü’min Kitabını öğrenmenin, okumanın ve anlamanın gayretini taşımalıdır. Hamdolsun ilimizde ve ilçemizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı her geçen gün artmaktadır. Kur’an kurslarımıza gösterilen ilgiden biz bunu görüyoruz. Bundan dolayı halkımıza ve bu alanda çalışan bütün hocalarımıza teşekkür ediyor, gayretlerinin bereketli, başarılarının daim olmasını diliyorum.” dedi.

Haber :

Yorum Yap

İnşaat halindeki binanın çatısı yandı

İnşaat halindeki binanın çatısı yandı

  • 0
  • 0
Kaza yapan otomobilin site duvarında asılı kaldı

Kaza yapan otomobilin site duvarında asılı kaldı

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'nin yeraltı kaynaklarından birisi olan elementtir?