Maden şehitleri için fidan dikildi

Maden şehitleri için fidan dikildi

  • 0
  • 0

KARABÜK’te, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 42 maden şehidi anısına fidan dikildi.

Karabük Üniversitesi’nde Amasra’daki maden ocağında hayatını kaybeden 42 şehit anısına fidan dikme töreni düzenlendi. Karabük Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen törene şehit ailelerinin yanı sıra Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Vali Gürel, “Bu fidanların her biri şehitlerimizin ruhuyla beraber geleceğe taşınacaklar. Büyüdükçe onların gölgesinde şehitlerimizi anacağız ve şehitliğin ne olduğunu gelecek nesillere o fidanlarla taşımış olacağız’’ dedi.

Rektör Polat ise, “Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Bizde onların her birisinin ismini kendi ağaçlarının başına asarak uzun yıllar burada isimleri anılsın istedik.” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve öğrenciler alanda bunan fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikimi esnasında duygusal anlar yaşayan ve göz yaşlarına hakim olamayan maden şehidi Ali Doğru’nun eşi Yasemin Doğru, ‘’Bu acıyı anlatacak bir tarif yok şuan. Çok zor  çok kötü bir olay. Eşimin adına ağaç diktim, inşallah bu ağaç uzun yıllar böyle eşimi anlatır ve anımsatır. Bizde gelir ziyaret ederiz. Ondan bize kalan hatırlardan biriside bu olacak.” dedi. 

Haber :

Yorum Yap

 Yazıcı: Gurur duyulacak hikâyelerimiz var

Yazıcı: Gurur duyulacak hikâyelerimiz var

  • 0
  • 0
Minibüs, tünelde çalışan işçilerin bulunduğu platforma çarptı: 8 Yaralı

Minibüs, tünelde çalışan işçilerin bulunduğu platforma çarptı: 8 Yaralı

  • 0
  • 0

Hangisi daha önceden ilçe statüsü kazanmıştır?