SGK'ya Olan Tüm Borçlara Yapılandırma Fırsatı

SGK'ya Olan Tüm Borçlara Yapılandırma Fırsatı

  • 0
  • 0

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, SGK borçlarının yapılandırılabileceği müjdesini verdi.

Geniş kapsamlı yeni bir yapılandırmanın yürürlüğe girdiğini belirten Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, “Bu yeni yapılandırma SGK’ya 2021 Nisan ve önceki aylara ait olan prim borçlarını kapsıyor. Tüm geçmiş borçların ödenmesi halinde yüzde 90 faiz silme olduğu gibi 6-9-12 ve 18 ay eşit taksitlerle de ödeme imkanı getirilmiştir. Müracaatlar başladı. 30 Ağustos 2021 tarihinde sona erecektir. Ödemeler ise eylül ayında başlayacak.

Sosyal Güvenlik prim yapılandırmasında sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, durdurulan Bağkur sigorta sürelerin ihyaları, idari para cezaları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ile iş kazası meslek hastalığı rücu alacakların bu yapılandırmayı kapsadığı belirten Bakırcı şunları söyledi:

"Bu konuda işverenlerimiz ve sigortalıların bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz. Biz işverenlerle sigortalılarla yasal alacak sürecine girmek istemiyoruz. Borçlarını yapılandıranlar devletin verdiği destek ve teşviklerden de yararlanmalarının yolu açılacaktır. Bir taksitten fazla teşvik indiriminden yaralananlarda olabilecektir. O yüzden bu yapılandırma fırsatından kurumumuza borcu olanların yaralanmasını bekliyoruz"

Haber :

Yorum Yap

Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

  • 0
  • 0
2023'te yaş çay alım fiyatı ne kadardı?

2023'te yaş çay alım fiyatı ne kadardı?

  • 0
  • 0

Hangisi Lazlar'ın yoğun olarak yaşadığı ilçelerden biri değildir?