Ardeşen'in sessiz cenneti: Golezana Yaylası

Ardeşen'in sessiz cenneti: Golezana Yaylası

  • 0
  • 0

Golezana Yaylası, sessizliğiyle ve doğanın içindeki huzuru arayanları bekliyor. Ardeşen'in bu doğal cenneti, şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğanın kollarında huzuru yakalamak isteyenler için vazgeçilmez bir durak.

Peki, Golezana Yaylası nerededir? Golezana Yaylasına nasıl gidilir? Golezana Yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Golezana Yaylasında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz.Golezana Yaylasının rakım bilgileri nedir? Golezana Yaylasının özellikleri nelerdir? Golezana Yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Doğanın kucağında gizlenen Golezana Yaylası, Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Yukarıdurak Köyü'nde bulunuyor. Şehir merkezine 70 km uzaklıkta yer alan bu yayla, E-70 Karayolu üzerinden kolayca ulaşılabilir bir konumda bulunuyor.

2230 metre rakımıyla dikkat çeken Golezana Yaylası, özellikle doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yayla, geleneksel mimari tarzını yansıtan yayla evleri ve doğayla iç içe geçirebileceğiniz çeşitli aktivitelerle ziyaretçilere unutulmaz anılar sunuyor.

Golezana Yaylası, çevresinin doğal güzellikleriyle çevrili bir vaha gibi. Doğa yürüyüşleri yaparak Eğrisu, Tobamzga ve Dereyayla gibi çevre yaylalara ulaşabilirsiniz. Yürüyüş esnasında bölgenin oksijen dolu havasının tadını çıkarabilir, muhteşem manzaralar eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ancak unutulmaması gereken bir detay, Golezana Yaylası'nda konaklama seçeneğinin bulunmamasıdır. Bu nedenle ziyaretiniz öncesinde konaklama alternatiflerini gözden geçirmekte fayda var. Yine de Golezana Yaylası'nın mistik atmosferi, eşsiz manzaraları ve doğal güzellikleri, sizi etkileyici bir deneyimle buluşturacak.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

  • 0
  • 0
Artvin'de 1400 rakımda yoga yapıldı

Artvin'de 1400 rakımda yoga yapıldı

  • 0
  • 0

Kemerköy Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?