Koçdüzü Yaylası: Hemşin'in doğal incisi

Koçdüzü Yaylası: Hemşin'in doğal incisi

  • 0
  • 0

Doğaseverleri bekleyen bu özel köşe, Rize'nin güzelliklerini keşfetmek isteyenleri ağırlıyor. Koçdüzü Yaylası, kendine özgü doğal güzellikleriyle sizi cezbedecek ve unutulmaz anılarla dolu bir deneyim sunacak.

Peki, Koçdüzü Yaylası nerededir? Koçdüzü yaylasına nasıl gidilir? Koçdüzü yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Koçdüzü yaylasında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Koçdüzü yaylasının rakım bilgileri nedir? Koçdüzü yaylasının özellikleri nelerdir? Koçdüzü yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize'nin etkileyici doğasında gizlenen Koçdüzü Yaylası, Hemşin ilçesinin 40 km ötesinde yer alıyor. Bu doğa harikası yayla, aslında Lazların yoğun yaşadığı bir yayladır. 2400 rakımında bulunan yayla, Dikkaya ve Çayırdüzü köyleri tarafından kullanılmaktadır. Toplamda 300 hane bu yaylada hayat sürerken, en çarpıcı noktalardan biri Cennet-Cehennem Tepesi olarak adlandırılan Samaile'dir. Yemyeşil vadilerle çevrili bu tepe, muhteşem günbatımı ve doğum manzaraları sunuyor.

Koçdüzü yaylasını özel kılan bir diğer nokta ise Adalı Göl. Büyük bir yüzeye sahip olan göl, içerisinde barındırdığı dört adacıkla dikkat çekiyor. Yaylaya Topluca köyünden başlayan ve beş yayla geçişi içeren bir güzergahla ulaşabilirsiniz. İçeride bir pansiyon bulunuyor ve doğa yürüyüşlerini sevenler için Avusor yaylasına rehber eşliğinde yürüyüşler düzenlenebiliyor.

Koçdüzü Yaylası, zengin bitki örtüsü ve eşsiz manzarası ile sizi büyüleyecek. Eğer uçakla gitmeyi planlıyorsanız, Rize- Artvin Havalimanı sayesinde kolayca Rize’ye ulaşabilirsiniz. Burası kalabalıktan uzaklaşmak ve doğanın huzurunu bulmak isteyenler için ideal bir rota.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Yapılan uygulamalarda uyuşturucu ele geçirildi

Yapılan uygulamalarda uyuşturucu ele geçirildi

  • 0
  • 0
Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

  • 0
  • 0

Rize’de çay üretimi ne zaman başlamıştır?