ÇAYKUR Yaş Çay Alım Kontenjanını Yükseltti

ÇAYKUR Yaş Çay Alım Kontenjanını Yükseltti

  • 1
  • 0

ÇAYKUR, üreticilere gönderdiği kısa mesajla kontenjan uygulamasının randevulu alım sistemiyle dekara 30 kilograma yükseltildiğini duyurdu.

Özel sektörün yaş çay alımlarında düşük fiyat ve uzun ödeme vadeleri uygulaması, üreticileri yeniden ÇAYKUR'a yöneltti. Bu durum, ÇAYKUR fabrikalarında yoğunluğa neden olurken, kurum bu yoğunluğu yönetmek için kontenjan uygulamasını tekrar başlattı.

Üreticilerin taleplerini de göz önünde bulunduran ÇAYKUR, daha önce dekar başına 20 kilogram olan günlük yaş çay satış kotasını 30 kilograma yükseltti. 8 Ağustos 2025'ten itibaren geçerli olacak bu kararın, yüksek verim alan üreticilere bir nebze olsun nefes aldırması ve ürünlerini daha hızlı teslim etmelerini sağlaması bekleniyor.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Ordu'da 150 kişi, zincir oluşturup poşetle kaydı

Ordu'da 150 kişi, zincir oluşturup poşetle kaydı

  • 19
  • 0
Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şubat 2026’da Başlayacak

Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şubat 2026’da Başlayacak

  • 94
  • 4

Hangisi Rize'nin yeraltı kaynaklarından birisi olan elementtir?