Çinli Tou Liao, müslüman olup 'Taha' adını aldı

Çinli Tou Liao, müslüman olup 'Taha' adını aldı

  • 0
  • 0

Çin vatandaşı Tou Liao, Rize İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasiminde kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu ve Taha adını aldı.

Rizeli Neslihan Korkmaz’la tanışıp evlenme kararı alan Çinli Tou Liao, Rize İl Müftülüğü'ne müracaat ederek kendi hür iradesiyle İslam dinine girme isteğinde bulundu.

Müftülükte düzenlenen ihtida merasiminde Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi ve İl Müftü Vekili Abdulkerim Karabıyık tarafından Liao'ya İslam dininin temel esasları hakkında bilgiler verildi.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Tou Liao, 'Taha' ismini aldı.

Karabıyık, müslüman olan Taha’ya ihtida belgesini takdim ederek Kur’an-ı Kerim meali, ilmihal ve diyanet yayınlarından yabancı dilde basılan eserleri hediye etti.

30 yaşındaki Çinli iş makinesi operatörü, Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiğini ifade ederek İslamiyet’i internetten araştırarak öğrendiğini ve eşi sayesinde müslüman olduğunu belirtti.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'de kasap ve market reyonlarında hijyen ve belge kontrolleri yapıldı

Rize'de kasap ve market reyonlarında hijyen ve belge kontrolleri yapıldı

  • 16
  • 0
Kastamonu’da yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

Kastamonu’da yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

  • 0
  • 0

TSK'nin ilk kadın amirali olan Rizeli subay?